Forord / Foreword

 Websites

 Artikler på dansk

 Articles in English

 Bøger / Books

 Interviews og artikler / Interviews and articles

 Nekrologer / Obituaries etc.


Gaia

 Hvad Israel har gjort (nr. 37, sommer 2002, s. 4-7).
“Israel kæmper mod terrorisme og for sin ret til at eksistere – denne påstand har fået status af en absolut sandhed. Men det er den palæstinensiske civile befolkning, der er ofrene for de israelske angreb, hvis sigte samtidig har været at ødelægge de palæstinensiske nationale institutioner. Det grundlæggende problem er, at Israel aldrig har accepteret palæstinensernes ret til en egen selvstændig stat. Med mindre Israel accepterer denne ret, vil “fred” blot betyde at palæstinenserne må opgive at kæmpe mod israelsk kontrol.”

Information

 De ulykkelige helte (23. august 2002).
“Tegneseriernes traditionelle superhelte har ingen plads i de politiske tegneserier. Her fortælles alvorlige historier med stærke, overbevisende virkemidler og virkelige skæbner i hovedrollerne. ”˜Ingen har formået at formidle den forfærdelige og håbløse tilstand i Gaza bedre end tegneren Joe Sacco”˜.”

 Selvmordsbomber straffer to folk (19. juni 2002).
“Det palæstinensiske folk skal hverken regne med Arafat, USA, den arabiske verden, Europa eller Israel.”

 Ti års bluff, ti års lidelser (23. marts 2002).
“Passende indrømmelser til palæstinensernes årtier lange lidelse og de enorme menneskelige omkostninger ved Israels destruktive politik er de eneste mulige og retfærdige rammer for at nå en forhandlingsløsning.”

 Israel er endt i en blindgyde (29. december 2001).
“Moralsk legitimitet vil snart blive afkrævet af Israel, efterhånden som besættelsen kommer i stadig øget fokus for verdens opmærksomhed, og flere og flere israelere indser, at der ikke findes nogen muligheder for at fortsætte den 35 år lange besættelse i det uendelige.”

 Islam og Vesten er falske feltråb (18. september 2001).
“USA”˜s internationale forståelse lader måske nok meget tilbage at ønske, men hvad, der især er deprimerende, er, hvor ringe en indsats, USA har gjort for at forstå sig selv.”

 På samme plet jord (23. december 2000).
“Hvorfor kan israelerne ikke indse, at en brutal politik over for arabere i en del af verden, der rummer 300 mio. arabere og 1,2 mia. muslimer, ikke vil gøre den jødiske stat mere sikker?”

 Oslos endeligt (04. november 2000).
“En fred i Mellemøsten kan kun opnås mellem ligeværdige parter – når den militære besættelse er slut.”

 Krigens dilemma (15. maj 1999).
“En dybt anti-demokratisk logik er på spil. Enten er man for NATO og dermed vestlige ideer. Eller også støtter man den slaviske civilisation. Men det er en falsk karikatur af virkeligheden, skriver den palæstinensiske forfatter, Edvard Said. Ingen moralske valg er så enkle.”

 En falsk følelse af fred (23. januar 1999).
“Efter at den israelske regering er brudt sammen som følge af Wye-aftalen, er det på tide at spørge sig selv, om hele den proces, der indledtes i Oslo i 1993, er det rette instrument for fred mellem israelere og palæstinensere.”

 En morgen var min jord væk (30. april 1998).
“Landsbyerne på Vestbredden bærer vidnesbyrd om daglige tragedier med jord, der bliver eksproprieret, marker, der bliver pløjet ned med bulldozer, huse, der bliver revet ned.”

 Det latente amerikanske araberhad (24. februar 1998).
“Den morbide, nærmest tvangsmæssige følelse af frygt og had over for araberne har været et konstant tema i amerikansk udenrigspolitik siden Anden Verdenskrig.”

1935Poster_of_Edward_Said.jpg
In Memoriam Edward Wadie Saïd: a Palestinian National Initiative poster at the Israeli West Bank wall.
source: Wikiwand, Edward Said

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.