Fodbold med fjenden
Print Friendly, PDF & Email

Fodbold med fjendenBonde, Hans
Fodbold med fjenden : Dansk idræt under hagekorset. Syddansk Universitetsforlag. 498 sider. ISBN: 87-7674-095-1.
DK5: 79.6
Bibliotek.dk

Idrætssamkvemmet var den mest omfattende form for kulturelt samarbejde med Tyskland under besættelsen. Hele den toneangivende del af den danske idrætsverden, anført af Dansk Idræts-Forbunds ledelse, de professionelle, sportsjournalisterne og de internationalt kendte idrætsudøvere, deltog i udvekslingen med Tyskland.
Fodbold med fjenden kortlægger idrættens rolle 1940-45 og viser, at det dansk-tyske samarbejde foregik på alle idrættens niveauer lige fra græsrødderne i de lokale idrætsforeninger til DIFs topledelse. – Syddansk Universitetsforlag

Anmeldelse

Fodbold med fjenden

— -. FagBogInfo. (2007)
En bog om sportens politiske aspekter på et tidspunkt, hvor dansk idræt var udsat for det stærkeste forsøg på politisering nogensinde. I bogen belyses spørgsmålet: Hvordan håndterede dansk idræt forholdet til den tyske nazistiske idræt?

Interview

Fodbold med fjenden

— -. DR : P1 Morgen. (14. november 2006)
Danske idrætsorganisationer var mere end almindeligt positive overfor den nazistiske idræt, både før og under besættelsen.
På fredag udkommer “Fodbold med fjenden” af historie-professor Hans Bonde, det første bud på en beskrivelse af dansk idræts forhold til Det Tredie Rige.
Hør forfatteren fortælle om bogen, der tager sit udgangspunkt i 1936, da der var olympiade i Berlin.

Idrættens dans med nazismen
Niels Krause-Kjær og Tine Rud. DR : P1 Krause på tværs. (15. november 2006)
Dansk idræt trillede bold med tyskerne i besættelsestiden. Professor Hans Bonde har netop skrevet bogen “Fodbold med fjenden”, der gør op med historieforfalskning og myter om dansk idræts uafhængighed. Idrætsfolkene blev brugt og lod sig i stor stil bruge af tyskerne i deres propaganda for nazismen. Hans Bonde er gæst hos Krause til en samtale om dansk idræt under hagekorset.

KU: Hans Bonde

Se Boglisten 2006

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.