Fodbold med fjenden

Fodbold med fjendenBonde, Hans
Fodbold med fjenden : Dansk idræt under hagekorset. Syddansk Universitetsforlag. 498 sider. ISBN: 87-7674-095-1.
DK5: 79.6
Bibliotek.dk

Idrætssamkvemmet var den mest omfattende form for kulturelt samarbejde med Tyskland under besættelsen. Hele den toneangivende del af den danske idrætsverden, anført af Dansk Idræts-Forbunds ledelse, de professionelle, sportsjournalisterne og de internationalt kendte idrætsudøvere, deltog i udvekslingen med Tyskland.
Fodbold med fjenden kortlægger idrættens rolle 1940-45 og viser, at det dansk-tyske samarbejde foregik på alle idrættens niveauer lige fra græsrødderne i de lokale idrætsforeninger til DIFs topledelse. – Syddansk Universitetsforlag

Anmeldelse

Fodbold med fjenden

— -. FagBogInfo. (2007)
En bog om sportens politiske aspekter på et tidspunkt, hvor dansk idræt var udsat for det stærkeste forsøg på politisering nogensinde. I bogen belyses spørgsmålet: Hvordan håndterede dansk idræt forholdet til den tyske nazistiske idræt?

Interview

Fodbold med fjenden

— -. DR : P1 Morgen. (14. november 2006)
Danske idrætsorganisationer var mere end almindeligt positive overfor den nazistiske idræt, både før og under besættelsen.
På fredag udkommer “Fodbold med fjenden” af historie-professor Hans Bonde, det første bud på en beskrivelse af dansk idræts forhold til Det Tredie Rige.
Hør forfatteren fortælle om bogen, der tager sit udgangspunkt i 1936, da der var olympiade i Berlin.

Idrættens dans med nazismen
Niels Krause-Kjær og Tine Rud. DR : P1 Krause på tværs. (15. november 2006)
Dansk idræt trillede bold med tyskerne i besættelsestiden. Professor Hans Bonde har netop skrevet bogen “Fodbold med fjenden”, der gør op med historieforfalskning og myter om dansk idræts uafhængighed. Idrætsfolkene blev brugt og lod sig i stor stil bruge af tyskerne i deres propaganda for nazismen. Hans Bonde er gæst hos Krause til en samtale om dansk idræt under hagekorset.

KU: Hans Bonde

Se Boglisten 2006

Print Friendly, PDF & Email
DEL

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.