Print Friendly, PDF & Email

Undskyld Muhammed

En underskriftindsamling på baggrund af tegningernes genoptryk i 2008 med svar på spørgsmålet: Hvorfor hedder siden Undskyld Muhammed? Hvordan kan man sige undskyld for noget man ikke har gjort? Hvad udtrykker man ved at skrive under på Undskyld Muhammed? Hvem er modtageren af Undskyld Muhammed?
Se også artiklen “Undskyld Muhammed” på facebook (TV2/Nyheder, 15.02.2008) og artiklen 3.274 danskere siger undskyld (Politiken, 16.02.2008).
Sitet Undskyldmuhammed.dk er p.t. dødt (27.09.2015).

Modkraft.dk
Martin Lindblom: Dialog-initiativer blomstrer (16. feb. 2006)
“Antallet af folkelige initiativer, der maner til dialog, gensidig respekt, tolerance og fred – og samtidig tager afstand fra vold, racisme og hetz mod muslimer, blomstrer over hele landet.” Med links til mange initiativer.

Co-existence of Civilizations: The Global Culture Forum
“Co-existence er et initiativ taget af Mandag Morgen. Formålet er at etablere et forum, der kan inddrage og udnytte læren fra den såkaldte Muhammed-krise …” Sitet er p.t. dødt (27.09.2015).

Budskab fra græsrødderne/Denmark
“Den danske neo-con bevægelse fra Anders Fogh til Dansk Folkeparti og Jyllandsposten har over hele planeten gjort os til en nation fuldstændig blottet for enhver kultur. ” Initiativ fra Thomas Koppel/Savage Rose.
Indhold: Danmark, hvor er du? En historie om længsel/Denmark, Where Are You? A Story About Longing – Erklæring – underskrivere/Statement – signers – Nyheder – debat/News – debate.

The Network
“The Network, er et netværk af muslimske akademikere fra forskellige etniske baggrunde, som har til formål at fremme forståelsen af Islam.” Book en muslim – Pressemeddelelser. “Vores hjemmeside er under opdatering.” (27.09.2015).

Nu er det nok! : It is enough now!: sammenhold mod fundamentalisme og vold … sammenhold for menneskelig dialog (Dansk/Arabisk/English).
“Vi protester imod at store dele af det politiske spektrum, (som det eksempelvis kom til udtryk i forbindelse med Muhamed-tegningerne i Jyllands-Posten) angriber Islam og muslimer som led i deres støtte til den danske regerings diskriminationspolitik … at fundamentalistiske islamiske ledere benytter sig af henvendelse til fremmedmagter til at begrænse ytringsfriheden …”

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.