Print Friendly, PDF & Email

Forord

Artikler

Diskografi

Sites


Forord

2005 er jubilæumsår for tyske Einstürzende Neubauten (EN). Musikpioneren fra Berlin har gennem de sidste 25 år sat deres støjende aftryk i musikhistorien. Bandets 25th Anniversary Tour bragte EN til København, hvor de spillede en fantastisk koncert på Vega. Jubilæet har desuden givet anledning til udgivelsen af en officiel bog om EN’s spændende historie. Bogen findes i en engelsk udgave, No Beauty Without Danger, og en tysk, Nur was nicht ist, ist möglich. Den forhandles kun via Neubauten.org – som er det officielle Einstürzende Neubauten-site.

EN debuterede på Moon i Berlin april 1980. Året efter kom bandets debut-album: Kollaps. Siden har EN udfordret musikforståelsen og sprængt kunstens grænser.
EN opstod i samme tidsrum som industrial-genren. ‘EN’ inspirerede mange industrial-bands og fandt selv inspiration hos dem. Det høres nok bedst på de to album Halber Mensch (1985) og Fünf Auf Der Nach Oben Offenen Richterskala (1987).
EN kan ikke sættes i bås som en enkelt genre og det er ikke kun blandt industrial-bands, der findes kunstnere, som er inspireret af Einstürzende Neubauten. Siden de støjende 1980’er er EN blevet ældre. Der er mere traditionel struktur på deres musik og de er blevet mere melankolske. Men unikke – det er de stadig.

Tidsskriftcentret.dk fejrer Einstürzende Neubauten 25 års jubilæum med denne emneliste. Her er et godt udvalg af sites og artikler med information om den eksperimenterende berlinergruppe.

Sune Hundebøll
Maj 2005

Biografier

Wikipedia de]: [Einstürzende Neubauten

Wikipedia en]: [Einstürzende Neubauten

Einstürzende Neubauten

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.