Print Friendly, PDF & Email

Frølund Thomsen, Jens Peter
Konflikten om de nye danskere : om danskernes holdninger til etniske minoriteters kultur og rettigheder. Akademisk. 265 sider. ISBN-13: 978-87-500-3901-3 / ISBN: 87-500-3901-6.
DK5: 30.1645
Bibliotek.dk

Konflikten om de nye danskere viser, at overgangen til et flerkulturelt samfund stadig – efter snart 20 års diskussion – er et kontroversielt emne. For mange danskere er det imidlertid en abstrakt debat om indvandrere – og ikke en konkret debat med de nye medborgere. Debatten præges af fordomme over for især herboende muslimer. – Akademisk Forlag

Anmeldelse

Konflikten om de nye danskere
Poul Erik Kristensen. På Socialistisk Arbejderavis. (6. september)
Uddannelse og personlig kontakt er afgørende for, hvor positivt vi ser på indvandrere og deres efterkommere. Det slår lektor i komparativ politik ved Aarhus Universitet Jens Peter Frølund Thomsen fast i sin bog Konflikten om de nye danskere.

Interview

[
Konflikten om de nye danskere->http://www.dr.dk/P1/laestogpaatalt/Udsendelser/2006/09/04114346.htm] Estrid Anker Olsen. På DR : P1 Læst og Påtalt. (02. september 2006)
I mange år har befolkningen været delt i synet på indvandrere og flygtninge. Positive og negative holdninger står ret skarpt over for hinanden, og det er først og fremmest folks uddannelse der afgør, om de hører til den ene eller anden gruppe. Men kontakten til indvandrere i dagligdagen har også stor betydning. Lektor Jens Peter Frølund Thomsen fra Aarhus Universitet fortæller om sin undersøgelse.

AU: Jens Peter Frølund Thomsen

Se Boglisten 2006

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.