Print Friendly, PDF & Email

Gegen G8 – Artikler
Gegen G8 – Sites


Demonstrationsforbud for tysk forfatningsdomstol
Niels Fastrup. På Modkraft.dk. (22. maj 2007)
Politiet i Rostock har nedlagt forbud mod demonstrationer i flere kilometer omkring G8-topmødet i Heiligendamm i Rostock. Men det strider mod en tidligere retsafgørelse, der bestemte, at man har ret til at protestere dér, hvor de, som protesten er rettet imod, kan høre den.

En anden verden er mulig
Alexander Lassithiotakis. På Socialistisk Arbejderavis. (4. april 2007)
G8 mødes til juni i Rostock i Tyskland. Her samles repræsentanter for de 8 mægtigste nationer. Protesterne mod de fine herrer bliver massive.

En sejr i Rostock
Jakob L. Krogh. På Socialistisk Arbejderavis. (20. juni 2007)
700 danskere demonstrerede den 2. juni i Rostock imod G8. Det var den største mobilisering på den danske venstrefløj i over 40 år til et arrangement i udlandet. Enhedslisten og SUF var de centrale kræfter i mobiliseringen.

Festen skal forstyrres
Ole Wugge Christiansen/Monsun. På Modkraft.dk. (2. juni 2007)
De fysiske blokader og militante aktioner kan næppe hindre G8-mødet, men de kan måske ødelægge feststemningen og lægge en sten i magthavernes sko, mener Tobias, der vil deltage i protestaktionerne mod det årlige G8-møde i Heiligendamm i delstaten Meckleburg-Vorpommern i næste uge.

G8 løber fra løfter
/m.j. På Arbejderen. (8. juni 2007)
G8-topmødet i Tyskland vil halvere bidraget til bekæmpelse af aids. USA har bedt om at få nedsat beløbet.

G8-aktivister viste overvældende styrke
Niels Fastrup. På Modkraft.dk. (6. juni 2007)
Blokaderne i Heiligendamm onsdag den 6. juni skabte en sensation på linje med globaliseringsbevægelsens gennembrud i Seattle i november 1999.

G8-blokade klinger af
Niels Fastrup. På Modkraft.dk. (8. juni 2007)
Aktionerne mod G8-topmødet er ved at være slut. De massive blokader rundt om konferencecenteret er ved at bryde op og gøre sig klar til den afsluttende demonstration. Aktivister på stedet fortæller om “100 procent sejrsstemning”.

G8-imperialister, vi er på vej!
Autonom Info-service. På Indymedia.dk. (April 26, 2007)
Et væld af tyske, globale og regionale initiativer forbereder i denne tid en skarp velkomst til de politisk hovedansvarlige for krig, fattigdom og økologiske katastrofer.

G8-modstand og migration
Intet menneske er illegalt. På Indymedia.dk. (May 06, 2007)
Her følger et overblik over de migrationsrelaterede aktiviteter, der vil finde sted før og under G8-topmødet i Heiligendamm i Tyskland den 2.-8. juni 2007.

G8-modstandere uenige om sammenstød
Niels Fastrup og Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (3. juni 2007)
De voldsomme sammenstød i Rostock i forbindelse med lørdagens massedemonstration mod G8-topmødet har ført til store uenigheder mellem de forskellige fløje blandt globaliseringskritikerne. Modkraft har talt med forskellige aktører.

G8-protest udløste gadekampe i Hamborg
Niels Fastrup. På Modkraft.dk. (29. maj 2007)
Tyske medier, myndigheder og politikere har talt og talt om volden. Pinsemandag blev spændingen så endelig udløst: Det spektakel, der kendes fra tidligere globaliseringsbegivenheder i Genova, Prag og Göteborg, kom til Hamborg, hvor der var demonstration mod ASEM-mødet mellem europæiske og asiatiske udenrigsministre.

G8-razziaer udløste gadekampe
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (10. maj 2007)
De omfattede razziaer mod tilholdssteder for anti-G8 aktivister førte onsdag aften til demonstrationer i en række tyske byer. Flere steder kom det til sammenstød med politiet. Mange steder i udlandet bliver der ligeledes demonstreret og aktioneret.

G8-succes på egne præmisser
Sven-Erik Simonsen. På Arbejderen. (13. juni 2007)
G8 er ikke grundlagt for at løse verdens sociale og miljømæssige problemer. G8 blev skabt for at løse de store industrilandes og den internationale monopolkapitals problemer.

Halv sejr til globaliseringsbevægelsen ved tysk domstol
Niels Fastrup. På Modkraft.dk. (25. maj 2007)
Forfatningsdomstol opretholdt demonstrationsforbud i seks km omkring Heiligendamm, men indskrænkede forbudet drastisk.

Hold øje med hvad de gør, ikke hvad de siger
George Monbiot. På Arbejderen. (2. august 2007)
Blot 16 procent af filippinske børn mellem fire og fem måneder bliver ernæret ved at amme hos deres mor. Samtidigt har 70 procent ikke adgang til rent drikkevand, resultatet er en sundhedskatastrofe.

Højreekstremister mobiliserer til G8-modstand
Ole Poulsen. På Modkraft.dk. (31. maj 2007)
Mens titusinder af venstreorienterede antikapitalister sætter kursen mod Nordtyskland for at demonstrere mod G8-topmødet, forsøger højreekstreme at få del i opmærksomheden. Det sker bl.a. ved at kopiere venstrefløjens påklædning og politiske paroler.

Højspændt stemning i Hamborg før G8
Niels Fastrup. På Modkraft.dk. (28. maj 2007)
De tyske myndigheder fortsætter den hårde linie mod anti-G8-aktivister. Brevkontrol, demonstrationsforbud og krav om indsættelse af hæren er blot nogle af de redskaber, der tages i brug. Modstanden mod G8-topmødet fortsætter dog med både massedemonstrationer og militante aktioner.

Hård kurs mod militante
Niels Fastrup. På Modkraft.dk. (5. juni 2007)
Efter lørdagens sammenstød i Rostock vil tysk politi skærpe kursen yderligere overfor militante aktivister. Indenrigsminister Wolfgang Schäuble kalde de autonome »slemme forbrydere«, og afviser ikke brug af skydevåben.

Hårde kampe ved G8 demonstration
Cablefish. På Indymedia.dk. (June 04, 2007)
Den massive demonstration imod G8 udviklede sig i går til voldsomme gadekampe mellem aktivister og politi. Politiet havde dog taget munden for fuld og må se tilbage på en dag hvor ikke alt gik som de ville have det.

Konsekvent modstand mod G8
Arbejderen. (14. juni 2007)
Omkring 100 danskere brugte sidste uge på at vise deres modstand mod G8. Tre aktivister fortæller om en uge med forskellig-artede protestformer og godt samarbejde mellem aktivister fra hele verden.

Myndigheder og modstandere forbereder sig på G8-møde
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (26. januar 2007)
Aktioner og modaktioner i forhold til sommerens G8-topmøde i Nordtyskland er allerede i fuld gang. G8-modstandere træner civil ulydighed og har allerede udført flere aktioner, mens myndighederne gennemfører razziaer og er gået i gang med at bygge et 12 km. langt stålhegn rundt om topmødebyen.

Optakt til G8: Endelig sker der noget
Anti-G8-aktionsgruppen. På Kontradoxa. (31. maj 2007)
Antikapitalister konfronterede i pinsen det asiatisk-europæiske møde i Hamborg. Forspillet til G8-topmødet i Heiligendamm er gået i gang.

Politi og sort blok stjal mediebilledet
Niels Fastrup. På Modkraft.dk. (2. juni 2007)
Voldsomme kampe mellem politi og militante demonstranter stjal fuldstændigt billedet fra den enorme protestdemonstration vendt mod G8-ledernes topmøde. Tilbage står slagsmålet om, hvem der startede urolighederne.

Politiprovokatør afsløret af G8-aktivister
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (8. juni 2007)
Under blokaderne mod G8 afslørede aktivister en betjent, der havde klædt sig ud som »autonom«, blandet sig med blokadeaktivister og opfordret til vold mod politiet. Politiet indrømmer nu skandalen.

Stor sejr i Rostock
/se. På Arbejderen. (9. juni 2007)

Demonstranterne stod sammen om en ikke-voldelig kæmpeaktion. Det lykkedes ikke politiet at udløse splittelse og vold og dermed aflede kritikken af G8.

Skabt i Det Hvide Hus
Arbejderen. (31. maj 2007)
USA`s præsident inviterede til eksklusivt møde for de største og tætteste allierede i 1974 for at finde veje ud af oliekrisen… mødet blev til et udemokratisk forum for de store.

Tomme løfter fyldt med varmt luft
Lykke Dressel. På Socialistisk Arbejderavis. (20. juni 2007)
På G8-mødet i Skotland i 2005 lovede G8-medlemmerne hinanden følgende: At fordoble deres bistand til de afrikanske lande inden 2010, 100 pct. gældslettelse til 18 afrikanske lande, gratis HIV/AIDS medicin til alle i Afrika i 2010 og forbedrede handelsforhold for de afrikanske lande.

Tysk politi gennemfører storstilet G8-razzia
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (9. maj 2007)
Kampen om G8-topmødet blev alvorligt optrappet, da politiet i seks tyske delstater gennemførte razziaer mod 40 forskellige tilholdssteder for venstrefløjen. Politiet hævder, at anti-G8 aktivister er i gang med at danne en »terrororganisation”.

Tysk rigspolitichef før G8-topmøde: Vi vil forhindre militant modstand
Niels Fastrup. På Modkraft.dk. (19. maj 2007)
Tysk politi venter både fredelig og militant modstand mod G8-topmødet i den første uge af juni. Den militante modstand skal ikke regne med velvillighed, siger den tyske rigspoliichef.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.