Print Friendly, PDF & Email

Haar, Kenneth
Service uden hensyn : Analyse af “Bolkestein Light”, det reviderede forslag til EU’s servicedirektiv. NyAgenda. 48 sider. ISBN: 87-990946-4-9.
DK5: 33.181
Bibliotek.dk
Service uden hensyn : Analyse af “Bolkestein Light”, det reviderede forslag til EU’s servicedirektiv (pdf)

I august 2005 udgav NyAgenda en rapport om servicedirektivet med titlen ”Under bekvemmelighedsflag”. Siden er direktivet blevet ændret, derfor udgiver vi nu en analyse af det aktuelle forslag.
Direktivet, som skal styrke det indre marked på serviceområdet, har været anklaget af fagbevægelsen, miljøorganisationer og den politiske venstrefløj for at føre til social dumping, et ræs mod bunden i standarder på f.eks. miljø- og forbrugerbeskyttelsesområdet, til kommercialisering af offentlige ydelser, og mere generelt til forringede muligheder for at varetage almene hensyn gennem regler for servicesektoren. Under indtryk af utilfredsheden med direktivet, fremsatte EU’s Ministerråd den 29. maj 2006 et nyt forslag, der analyseres i ”Service uden hensyn”.
Hovedkonklusionen på analysen er, at direktivet stadig er en barsk, nyliberalistisk reformpakke, også selvom det ikke er lige så vidtgående som et tidligere forslag fra EU-kommissionen. Forfatteren går derfor skarpt i rette med påstanden om, at de problemer, kritikerne har rejst, er løst i det aktuelle forslag til direktiv. – NyAgenda

Artikel

“Det sociale Europa” til grin
Kenneth Haar. På NyAgenda. (06. september 2006)
En ny rapport fra NyAgenda konkluderer, at servicedirektivet endnu ligner Kommissionens forslag på de fleste punkter. Alligevel forsvarer de europæiske socialdemokrater direktivet med næb og kløer.

Radioindslag

Hvor endte Servicedirektivet?
Jesper Tynell. DR : P1 Orientering. (16. november 2006)
I går faldt det så endeligt på plads. Europa-parlamentet vedtog med et stort flertal det meget omdiskuterede, højt elskede og stærkt udskældte sevicedirektiv.

Se Boglisten 2006

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.