Print Friendly, PDF & Email

Hertz, Noreena
IOU : I owe you. Information. 235 sider. ISBN: 87-7514-135-3.
DK5: 33.25
Bibliotek.dk
Modkraft Minimarked

Om den globale gældskrise og om gældssætningens historie i udviklingslandene. Fra begyndelsen af 1950’erne så både USA, Sovjet og Kina mulighederne for at udnytte lån som et middel til at sikre sig allierede og politisk stabilitet i verden – fra Latinamarika til Afrika. I dag er lånene af et så stort omfang, at det vil være komplet umulig at afvikle. – Bibliotek.dk

Anmeldelser

Den illegitime gæld
Christian Friis Bach. På Friis Bach. (2006-10-19)
[Kilde: Information] IOU er en økonomisk thriller om nogle af menneskehedens største forbrydelser, og om hvordan forbryderne lånte penge til at begå dem.

IOU (I owe you)

— -. På FagBogInfo. (2006)
I denne bog forfølger den britiske økonom og aktivist Noreena Hertz gældsætningens historie i udviklingslandene fra perioden med kold krig og frem til i dag. Fra begyndelsen af 50’erne så både USA, Sovjet og Kina mulighederne for at udnytte lån som et middel til at sikre sig allierede og politisk stabilitet overalt i verden – fra Latinamerika til Afrika. I dag har disse lån nået et omfang, så de vil være komplet umulige at afvikle.

Anmeldelse af orginaludgaven

Brutal and Corrupt
Tony Phillips. På Socialist Review. (November 2004)
The plight of the developing world is the greatest crime of 21st century capitalism. The majority of the people of the world endure desperate and deepening poverty with all hope of keeping up, let alone catching up with the west, a distant dream.

Wikipedia (en): Noreena Hertz

Se Boglisten 2006

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.