2009kirkeasyl3bredde.jpg
Print Friendly, PDF & Email

Linkbox om de irakiske asylsøgeres kamp for opholdstilladelse og undgå tvangsudvisning.
(Tidsskriftcentret, juni 2009)


Vi har udarbejdet denne linkbox om de irakiske asylansøgere kamp for humanitær opholdstilladelse som støtte til solidaritetsaktiviteterne for at hindre deportationer af de, der er nægtet asyl, også efter rydningen af Brorsons Kirke 13.8.2009 og de deportationer, der har fundet sted løbende.
Om rydningen og aktiviterne siden, se Modkraft.dk/Tidslinjen 13. august 2009

(se Modkraft.dk/Kalender for andre aktiviteter)

Påbegyndt 16.6.2009

Leksikonartikler:

Se Asylleksikon og længere nede under Artikler.

Indhold

Tillæg:

DR2’s “Deadline” 15. juni 2009 om starten på kirkeasylet

Aktuelle sites, grupper mv.

Dagen efter regeringens tvangsaftale med (dele af) den irakiske regering, den 13. maj, besatte en gruppe af de i alt 282 afviste og udvisningstruede irakiske asylansøgere Vor Frue Kirke i København og de ca. 60 deportationstruede flyttede snart efter ud i Brorsons Kirke i Rantzausgade på Nørrebro. Politiet ryddede kirken 13. 8. 2009, og indsatte 17 mænd i Ellebæk, det lukkede fængsel ved Sandholmlejren, hvorfra de og andre frihedsberøvede asylansøgere blev deporterede til Bagdad 2. september 2009. Solidaritetsaktiviteterne med deportationstruede og afviste fortsætter.
Dette er nogle af de sites, der indeholder ajourført info og materialer om sagen og solidaritetsaktiviteterne:

Det danske hovedsite for aktiviteter var organisationen Kirkeasyl.dk: Irakerne i Brorsons Kirke. Der bl.a. indholdte Videokanaler m.m.
Kirkeasyl nedlagde sig selv 10. februar 2010, artiklen på Modkraft.dk

Støttekomiteen for skjulte flygtninge = skjulteflygtninge.dk. Ny forening (sept. 2009) vil samle penge ind til de skjulte irakiske flygtninge. Kontoen lukket medio sept.2009. Kontakt mob.:61666154

Indhold: Livet under jorden – Jura – Vores venner – Om Støttekomiteen

Aktion/Auktion: Kunstens støtte til irakiske flygtninge. Udstilling og auktion fra den 10.-21. september. Høkerboderne 8. Den Hvide Kødby. Vestebro.

Støttekreds for irakerne i kirken “… bakker op om irakerne i Brorsons Kirke, fordi vi vil et Danmark præget af medmemmeskelighed og anstændighed…

Præsteinitiativet.dk (underskrifter) “Det er vores inderlige håb, at Brorsons Kirkes gæstfrihed vil give regeringen en tænkepause med henblik på en mindelig løsning..”

Afviste irakiske asylsøgere – Slut op om ‘vores’ irakere – Opholdstilladelse, arbejde og uddannelse til de afviste irakiske asylansøgere [afvisteirakere.dk]

Asylret – er menneskeret!: Rådgivning for afviste asylsøgere

Bedsteforældre for Asyl

Støttekredsen for flygtninge i fare

SOS mod Racisme

Hambastegi International Federation of Iraq Refugees (IFIR)

IFIR – The International Federation of Iraq Refugees

Irakere i Brorsonskirken. Foto Freddy Hagen
Irakere i Brorsonskirken. Foto Freddy Hagen

Foto: Freddy Hagen

Facebook.com; Grupper:

Skriv under + invite! Asyl til irakerne! ! Gruppe til støtte for Amnesty Internationals underskriftsindsamling.

Irakerne i kirken Generel støttegruppe for asyl til irakerne, m. næsten 25.000 medlemmer.
Modkraft.dk: Progressiv portal

Modkraft Nyheder

Emneord: Flygtningen & indvandrere

Emneord: Anti-racisme

Sektion: Modkraft.tv: Indeholder bl.a.: Anholdelser i Sandholmlejren (19.6.2009, 1:10 min.), Støttekoncert i Brorsons Kirken (15.6.2009, 6:07 min.) (Choirs of Young Believers) . Elias’ ingenmandsland (9.6.2009, 7. min.)

Kirkeasyl plakat
Kirkeasyl plakat

Andre sites & blogs:

Sites:

Et anstændigt Danmark

Asylbørnene ud nu – Underskriftsindsamling – Krav – Mød børnene – Fakta – Nyheder.

Komiteen Flygtninge Under Jorden – “Komiteen Flygtninge Under Jorden er en lovlig, humanitær forening, som hjælper asylansøgere, der er kommet i klemme i det danske asylsystem. .. på to områder: vi hjælper flygtninge med sagsbehandling, og vi deltager i debatten om asylpolitik”

visAvis – en gadeavis for statsborgere og statsløse i Danmark (og på Facebook)
Artikel herom på Modkraft.dk: Danske asylansøgere fik ny stemme:
“Gadeavisen ‘visAvis’, for og af statsborgere og statsløse borgere i Danmark, lanceredes Grundlovsdag.”

Hjemmeside for flygtninge og positiv fred (ArneHansen.net). Se her artiklen Irakerne – nogle af skæbnerne i Brorsons kirke: Mange gange værre end tamilsagen! Af Helge Nørrung (10.6.2009) + om Flygtningepolitik generelt i Danmark

Foreningen af Udlændingeretsadvokater

SOS mod Racisme: Ligeværdighed for alle. – Minileksikon 2009: Fakta om flygtninge, indvandrere og diskrimination (pdf–dokument, 68 siders pjece), se også: “Asylum in the church” – let the Iraqi refugees stay

Demonstration for Kirkeasyl. Foto: Mark Knudsen/Monsun
Demonstration for Kirkeasyl. Foto: Mark Knudsen/Monsun

 

Blogs mv.:

Stop udvisningerne – Ingen flygter for sjov
“Et ad hoc-initiativ, der vil aktionere imod udvisningen af mennesker til det krigshærgede Irak.”

Sidste nyt i & fra Blågårdens sogn på Nørrebro (Kristeligt Dagblad)

Se også:

Aktion Luk Lejren (Modkraft.dk/tema, oktober 2008). Inkl. Asylpolitik. Tema og Linkbox på Modkraft.dk i anledning af Luklejren.dk demonstrationen i oktober 2008

Bedsteforældre for Kirkeasyl. Foto: Mark Knudsen/Monsun
Bedsteforældre for Kirkeasyl. Foto: Mark Knudsen/Monsun

 

Artikler: (nyeste øverst)

Arbejderen

Artikelemne: Asyl og familiesammenføring

Information

En tur til Irak? Nej, tak! Af Micahel Thouber (Debat, 19.-20.12.2009)
“Ingen af medlemmerne af Folketingets integrationsudvalg havde lyst til at tage med på en studierejse til de områder, som de afviste irakiske asylansøgere sendes hjem til”

Serier: Afviste asylansøgere + Afvist (15. juni 2009 – )
“265 afviste irakiske asylansøgere står til tvangshjemsendelse fra Danmark … I serien ‘Afvist’ undersøger Information baggrunden for afvisningerne og fortæller nogle af de irakiske asylansøgeres historier.”

Kristendom.dk (Kristeligt Dagblad)

Kirkeasyl er et juridisk dilemma (27. maj 2009) Ordet kirkeasyl står ikke i lovgivningen. Men så længe menighedsrådet lovligt kan opfatte aktiviteten som kirkelig, … skriver professor i kirkeret, Lisbet Christoffersen

Kristeligt Dagblad

Serie: Irakiske asylsøgere (18. maj 2009 -) Med vægt på den kirkelige debat, om kirkens/præstens rolle, med bidrag af bl.a. de sorte præster.

Politiken

Politikens fotograf besøger afviste asylansøgere i Irak (Videooptagelse, 6:26 min., i den trykte udgave 8.8.09) Med links til avisens artiklerne i serien med det misvisende navn “Irak: De hjemvendte”.

Irak-aftalen står ikke til troende: FN’s flygtningeorganisation undsiger den dansk-irakiske hjemsendelsesaftale. Af Anne Nielsen (Kronik, 20.6.2009)

Signatur: Regeringen misbruger Flygtningenævnet. Af Anita Bay Bundegaard (13.6.2009)
“Regeringen skubber Flygtningenævnet foran sig. Hvor længe kan det holde til det?”

Flygtningenævnet er skyld i udvisning af irakiske flygtninge. Af Villo Sigurdsson, (13.6.2009) på grundlagt af kommentar fra Facebook: Derfor skal irakerne ikke udvises skannet ind på Tidsskriftcentret.dk.

Heraus – irakerne i Brorsons Kirke. Af Rune Engelbreth Larsen (bragt i Modpol: Politiken, 13.6.2009)

Otte gode grunde til, hvorfor de irakiske flygtninge ikke skal deporteres til Irak. Af Helge Nørrung (kommentar i Politiken, “Irakernes otte gode grunde”, her fra Engelbreths blok, skannet fra Tidssskriftcentret.dk)

Socialistisk Arbejderavis

Øjenvidne til ødelæggelsen af Irak. af Sabah Jawad
Iraker bosiddende i England, beretter (13.6.) fra et nyligt besøg i Irak om landets sørgelige situation. Under artiklen links til flere artikler om afviste irakeres kamp.

Wikipedia.dk

Kirkeasyl (Wikipedia.dk), se også den norske artikel på Wikipedia.no (bokmål)

Asylaktivister fra Århus kørte natten til onsdag den 2. september mod Billund lufthavn for at hindre udvisningen af 22 irakiske asylansøgere. Da de hørte udvisningen skete fra Odense ændrede de kurs, men nåede først frem efter flyet fra Danish Air Transport var lettet. Stillbillede fra videooptagelse af Aage Rais-Nordentoft.
Asylaktivister fra Århus kørte natten til onsdag den 2. september mod Billund lufthavn for at hindre udvisningen af 22 irakiske asylansøgere. Da de hørte udvisningen skete fra Odense ændrede de kurs, men nåede først frem efter flyet fra Danish Air Transport var lettet. Stillbillede fra videooptagelse af Aage Rais-Nordentoft.

Politisk asyl

Asylaktivister fra Århus kørte natten til onsdag den 2. september mod Billund lufthavn for at hindre udvisningen af 22 irakiske asylansøgere. Da de hørte udvisningen skete fra Odense ændrede de kurs, men nåede først frem efter flyet fra Danish Air Transport var lettet. Stillbillede fra videooptagelse af Aage Rais-Nordentoft.

Til tillægget Udtalelser og dokumentation


Satire

Rejsen til Irak – Tegnefilm om en irakisk families tvangsudsendelse til et Irak, der på ingen måde er så fredeligt som Birthe Rønn siger. Filmen er lavet af Thilde Dalager (20. august 2009 på Kirkeasyl.dk; vidoer)

Billede fra Video: Under Jorden
Billede fra Video: Under Jorden

Dansk Folkeparti – Brorsons Kirke krystalnat 13. August 2009

Propaganda-minister Kjærsgaard informerede ved titiden om aftenen d. 12. august en forsamling parti-veteraner og Stasi om igangsættelsen af rydningen og holdt efterfølgende en hadefuld tale …et udtryk for forfatterens personlige holdning til Dansk Folkeparti. (citat fra info-teksten på YouTube.com)

Harry: “Du skal ikke tænke på Bagdad”

Klippet med Harry er hverken filmet af DSB eller Kirkeasyl, men af nogle folk, der tilfældigt mødte Harry, og spurgte om vi måtte kigge forbi hans kontor. Harry selv, synes klippet er ok, men er ked af den sidste del med bussemanden. Makmoud derimod er glad for videoen: “Forhåbentlig får den folk til at tænke over den situation vi sidder i som afviste flygtninge”, siger han. (Citat: YouTube.com)


Kort URL: linkweb.dk/kirkeasyl

Emneindex: Flygtninge & indvandrere

Kort URL: linkweb.dk/kirkeasyl

Placering: Linkboxe

Emneord: flygtninge, asylsøgere, asylkamp, asylbørn

Variantord: Iraq, flytning, flytninge, brosons, broson

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.