Print Friendly, PDF & Email

Forord
Artikler, før rydningen 1. marts
Artikler, marts 2007
Artikler, april-juni 2007
Artikler, juli-september 2007
Artikler, oktober-november 2007
Kronologi
Sites
Video-stream


Artikler, april-juni

Dobbelt op til aktivist
/mogo. På Arbejderen. (14. juni 2007)
60 dage bag lås og slå for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden. Advokat er rystet: Det er dobbelt straf i forhold til, hvad domstole hidtil har dømt.

Faderhuset vil bygge på Jagtvej
Martin Lindblom. På PåGaden. (18. May 2007)
Den kristne sekt Faderhuset, der for godt to måneder siden fik revet Ungdomshuset på Jagtvej ned, erklærer nu at have konkrete byggeplaner klar for adressen.

Farverig 1. maj for fristeder

— -. På Modkraft.dk. (2. maj, 2007)
Årets største 1. maj-demonstration blev uden sammenligning Ungdomshus-sympatisørernes. Minimum 2.000 demonstranter krævede “Ritt ud af byen” og “Fristeder til alle”.

Flere anholdte torsdagsdemonstranter
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (22. juni 2007)
Ugens Torsdagsdemonstration for et ungdomshus endte atter med flere anholdelser. Gensidige provokationer er et fast indslag, men især de civile anholdelsespatruljer hidser demonstranterne op.

Forældre indsamler beviser
/mogo. På Arbejderen. (9. maj 2007)
Øjenvidneskildringer fra urolighederne efter rydningen af Ungdomshuset vælter ind til Forældre mod Politibrutalitet – men der skal komme endnu flere.

Gadekampe efter Ungdomshus-demonstration

— -. På Modkraft.dk. (28. april, 2007)
En demonstration for flere selvstyrende ungdomshuse endte lørdag aften i sammenstød mellem demonstranter og politi. Da demonstrationen nåede til Nørrebros Runddel angreb demonstranterne politiet og byggede barrikader over vejen ud for nummer 69, hvor Ungdomshuset tidligere lå. Demonstranterne fortsatte til Frederiksberg, hvor forretninger blev knust og flere barrikader sat i brand.

Gymnasium blåstempler Ungdomshusmøder
Martin Lindblom. På PåGaden. (19. Jun 2007)
Det frie Gymnasium i Møllegade afviser kritik af Ungdomshus-bevægelsens »Mandagsmøder«. Der er ingen indicier for ulovligheder, siger bestyrelsesformand.

Højesteret dumper fængslinger
/mogo. På Arbejderen. (14. juni 2007)
Halvdelen af By- og Landsrettens varetægts-fængslinger i seks principielle sager var komplet grundløse og burde aldrig have fundet sted, fastslår Højesteret.

Isbjerge i byretten
/mogo. På Arbejderen. (19. april 2007)
Det er ikke nok at forlænge varetægtsfængslingerne igen og igen – på et tidspunkt skal de anklagede for en dommer. Det bliver interessant, forudser advokat.

Jagtvej goes Hollywood
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (27. april, 2007)
Den verdensomspændende Jagtvej 69-aktion er nu nået til Hollywood. I København blev den 8. »Torsdagdemo« afviklet i god ro og orden, selvom politiet blev udsat for drillerier.

Klageregn over ransagninger
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (12. marts, 2007)
Ti private institutioner rejser sag mod politiet efter politiets ransagninger på og omkring Nørrebro i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset. Blandt klagerne er Det fri Gymnasium, den faglige organisation Tillidsmandsringen og u-landsforeningen Internationalt Forum, der oplyser at politiet smadrede for 200.000 kroner under aktionen.

Knibtang I: Nørrebros Runddel
/mogo. På Arbejderen. (4. april 2007)
Anders Fenger troede han skulle være med til en fredelig demonstration. I stedet fik han knippelslag og nåede med nød og næppe ud af politiets knibtang.

Knibtang II: Sankt Hans Torv
/mogo. På Arbejderen. (4. april 2007)
Demonstrant: Politiets knibtang fanger kun dem som ikke regner med de skal arresteres. Det er en taktik som sikrer at folk bliver vrede, går i panik og spæner rundt gaderne.

Løsladelser og hårde straffe
artin Lindblom/Monsun. Modkraft.dk. (26. maj 2007)
15 personer, der har siddet varetægtsfængslet siden rydningen af Ungdomshuset den 1. marts, blev fredag den 25. maj løsladt af landsretten. Samtidig blev flere udlændinge udvist og en dansk aktivist idømt et års fængsel for stenkast.

Militæret deltog i rydningen af Ungdomshuset
Niels Fastrup. På Modkraft.dk. (23. maj 2007)
Ikke kun militært materiel, men også personale deltog i rydningen af Ungdomshuset. Ifølge international forskning smelter politiarbejde og militæraktioner stadig mere sammen.

Politiet angreb ungdomshus-demonstration
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (8. juni 2007)
Den ugentlige demonstration for et ungdomshus i København endte med flere anholdelser.

Politi kræver et års fængsel
/ka. På Arbejderen. (5. maj 2007)
Forsvarsadvokater tror ikke på, at Københavns Politi kan få de unge, der sov i Ungdomshuset, da det blev ryddet, idømt op til et års fængsel.

Politianklagere: “København er i oprør”
Martin Lindblom/Monsun. På Kontradoxa. (15. april, 2007)
Anklagerne i sagerne mod de anholdte fra urolighederne på Christiania krævede varetægtsfængsel med henvisning til “oprørslignende tilstande”.

Politiet ville ransage hos journalist
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (4. juni 2007)
Politiet ville ransage hjemme hos en journaliststuderende, der opholdt sig i Ungdomshuset under rydningen. Men Byretten sagde nej under en hemmelig domsforhandling.

Rydningen var helt efter bogen
/mogo. På Arbejderen. (12. maj 2007)
Rydningen af Ungdoms-huset var en ‘ren foged-forretning’. Det er ikke noget en justitsminister blander sig, fastslog Lene Espersen i Retsudvalget torsdag.

Solidaritet med fængslede udlændinge
/mogo. På Arbejderne. (1. maj 2007)
Mens en gruppe unge udlændinge rusker tremmer, er unge i Danmark udenfor murene gået i gang med at skrive breve og arrangere demonstrationer.

Stevnsgade Skole besat
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (16. marts, 2007)
Politiet ryddede mandag aften Stevnsgade Skole, der kortvarigt havde været besat af et par hundrede aktivister. Rydningen forløb stille og roligt, men op mod 40 blev anholdt i aftenens løb.

Tidligere Faderhus-bygning besat to gange
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (23. juni 200)
Et baghus på Indre Nørrebro blev lørdag aften besat i ca. fire timer før politiet ryddede det. Søndag morgen blev det kortvarigt besat igen. 22 er anholdt.

Tusinder festede på Rådhuspladsen
Martin Lindblom/Monsun. Modkraft.dk. (4. april, 2007)
Tirsdag den 3. april var Københavns Rådhusplads dagen igennem spækket med tusinder af festglade Ungdomshus-sympatisører, der fyrede op under det massive kulturarrangement.

Ungdomshus-besættelser spreder sig
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (11. april, 2007)
Påsken igennem har der været nye besættelser, demonstrationer og aktioner både i og uden for København for frirum og flere ungdomshuse. Ifølge aktivister fra aktionsgruppen Palazet er tre ejendomme i øjeblikket besat i København, og aktivisterne har kig på yderligere et par velegnede huse at besætte.

Ungdomshus-rydning kostede 72 millioner
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (25. juni 2007)
Rydningen af Ungdomshuset blev en dyr affære. Omkring 72 mill. lyder ekstraomkostningerne på. En fredelig løsning kunne formentlig være opnået for 12 mill.

Ungdomshusaktivister og Nivå-rødder mødes
Ole Wugge Christiansen/Monsun. På Modkraft.dk. (17. april, 2007)
En busfuld aktivister fra miljøet omkring Ungdomshuset besøgte onsdag den 16. maj indvandrerrødder fra Nivå Centret. Begge grupper kræver frirum og ret til at være anderledes.

Unge fortsat i fængsel
/fe. På Arbejderen. (26. april 2007)
Størstedelen af de anholdte fra Ungdomshuset fik i går forlænget deres fængsling. De kan tilbageholdes helt til oktober, siger advokat.

“Ungeren bli’r” – årets kampagne
Michael Thouber. På Kommunikationsforum. (25 april 2007)
“Fuck dig Ruth, din Jesus-hjerne” står der på en lille seddel ude på tomten efter Ungdomshuset. ”Ground 69” har nogle af de kreative døbt den tomme grund med ironisk reference til ”Ground Zero” i New York. Jeg siger velkommen til reklamebranchen anno 2007, hvor Ungeren & Co. må være det mest efterspurgte bureau i København lige nu.

Ungeren og multioprøret
Jesper Juul Mikkelsen. På Socialistisk Arbejderavis. (4. april 2007)
For dem, der var tæt på begivenhederne i dagene omkring rydningen, var det vreden og frustrationen, der fyldte, men også den underlige glæde af at være sammen med alle de andre på gaden.

Vi har ret til at demonstrere
/mogo. På Arbejderen. (4. april 2007)
Politiets brug af knibtangsmanøvrer er et skråplan: Når demonstranter lokkes i taktiske politifælder, er ytringsfriheden truet, advarer advokat.

Vold i Vestre Fængsel
/lf. På Arbejderen. (13. juni 2007)
Masoud Reisvand sad varetægtsfængslet i 54 dage efter rydningen af Ungdomshuset. I Vestre Fængsel fik han bank af fængselsbetjentene.

Weekend med masser af ungdomshusaktiviteter
Ole Wugge Christiansen/Monsun. Modkraft.dk. (2. april, 2007)
7.000-10.000 mennesker i demonstation for fristeder, larmedemo i solidaritet med varetægtsfængslede fanger, besættelse i Charlottenlund og ildpåsættelse af containere på Vesterbro er blot nogle af de markante aktiviteter, der har været omkring månedsdagen for rydningen af Ungdomshuset. Også i udlandet fortsætter solidaritetsaktionerne.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.