Forord + Leksikonartikler
Artikler, før rydningen 1. marts
Artikler, marts 2007
Artikler, april-juni 2007
Artikler, juli-september 2007
Artikler, oktober-november 2007
Kronologi
Sites
Video-stream


Artikler, før rydningen 1. marts

Besat hus i Nord-Vest ryddet
Martin Lindblom. På PåGaden. (15. Jan 2007)
Det nybesatte ungdomshus på Dortheavej i Nord-Vest kvarteret er ryddet af politiet. Omkring 100 unge er anholdt under den fredelige aktion, og håndværkere er igang med at “bz-sikre” ejendommen.

Betinget ja til at flytte
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (27.01.07)
Ejendommen på Jagtvej 69 er ikke det mest centrale i kampen for Ungdomshusets bevarelse. Men hvis aktiviteterne skal flytte et andet sted hen, skal det ske på fire helt ufravigelige krav, siger de i et svar til Københavns Kommune. Foreløbigt glæder Fonden Jagtvej 69 og SF sig over udspillet. Socialdemokraterne forstår derimod ingenting.

Borgmestre: “Der skal være et ungdomshus i København”
Jonas Kielland og Jonathan Munk. På PåGaden. (6. Feb 2007)
Mandag den 5. februar var der lagt op til debat om Ungdomshuset og dets fremtidige placering i Stevnsgade 34. Fire borgmestre mødte et par hundrede utilfredse københavnere til et par timers diskussion, men ingen konkrete løfter eller løsninger.

Dansk Front og VU sammen mod Ungdomshuset
Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (08.01.07)
Dansk Front og Venstres Ungdom demonstrerede lørdag den 5. januar sammen for en rydning af Ungdomshuset. VU’s formand mener ikke at Dansk Fronts tilstedeværelse er et problem. Det gjorde til gengæld en gruppe antifascister, som angreb højreekstremisterne med flasker.

Ekspropriation er en politisk mulighed
Ole Wugge Christiansen. På PåGaden. (8. Jan 2007)
Juridiske eksperter peger på et nyt hus eller en ekspropriation af Jagtvej 69 som lovlige politiske løsninger på konflikten om Ungdomshuset.

En rydning af Ungdomshuset vil aldrig blive tilgivet
Ungdomshuset på Jagtvej. På Arbejderen. (3. november 2006)
Vi håber, at der kan findes en løsning inden den 14. december, der betyder, at vi kan fortsætte vores kulturelle arbejde.

Fredeligt nyårsoptog for Ungdomshusets bevarelse
Ole Wugge Christiansen. På PåGaden. (29. Dec 2006)
Flere støttegrupper for Ungdomshuset har arrangeret et nytårsoptog lørdag den 30. december. Arrangørerne opfordrer til et stille og fredeligt optog. Politiet anklages for at piske en stemning op ved at så tvivl om de fredelige hensigter.

Handlende kritiserer politikere
/He. På Arbejderen. (19. december 2006)
Politikerne har ansvaret for, at situationen gik amok på Nørrebro i lørdags, siger Nørrebro Handelsforening, naboer og Fonden Jagtvej 69.

Krav om politisk løsning
/He. På Arbejderen. (14. december 2006)
Politikerne har ansvaret og må gribe ind for at redde ungdomshuset, siger Jagtvej 69-fonden, forældrene til de unge og borgergruppen bag demonstrationen i dag.

Kvinderådet vil bevare Jagtvej 69
Martin Lindblom. På PåGaden. (24. Jan 2007)
Ejendommen på Jagtvej 69, der i dag huser Ungdomshuset, har enestående historisk værdi og bør ikke rives. Det skriver Kvinderådet i en protest til Københavns Borgerrepræsentation.

Landsretsdom: Ungdomshuset skal ryddes
Martin Lindblom. På PåGaden. (28. Aug 2006)
Østre Landsret stadfæstede mandag den 28. august byrettens dom fra 2004 om at Faderhuset har brugsretten til Ungdomshuset på Jagtvej 69. Det betyder, at Ungdomshuset har udsigt til at skulle ryddes.

Ny flanke i ungdomshus-bevægelsen
Rune Eltard-Sørensen/Monsun. På Modkraft.dk. (15.01.07)
Lørdag besatte flere hundrede unge et nedlagt fabrik i Københavns Nord-Vest kvarter. Besættelsen åbner en ny flanke i den omsiggribende kamp for bevarelse af Ungdomshuset på Nørrebro.

Nørrebro splittet over uroligheder
Martin Lindblom. På PåGaden. (18. Dec 2006)
Holdningerne blandt beboere og borgergrupper på Nørrebro til lørdagens voldsomme sammenstød omkring Ungdomshuset kan groft sagt deles op i to grupper: dem der bebrejder de unge og dem der bebrejder politikerne.

Politikerne har ansvaret for “Ungeren”
Danny Morck Jensen. På Socialistisk Arbejderavis. (6. december 2006)
Interview med talsmand for Ungdomshuset.

Rimelig roligt efter gadekampe på Nørrebro
Linda Hansen og Martin Lindblom/Monsun. På Modkraft.dk. (16.12.06)
Lørdag bød på voldsomme gadekampe på Nørrebro, hvor politiet omringede en demonstration for Ungdomshuset, og kørte deres biler ind i demonstranterne. De svarede igen med malerbomber, sten, køller og fyrværkeri.

Ritt og Ungeren

— -. På Arbejderen. (7. december 2006)
Naturligvis har Ritt Bjerregaard et ansvar. Hun har endda hoved-ansvaret for at sikre, at der ikke bliver gadekrig på Nørrebro.

Solidaritets-demo i Hamborg
Singuia. På Indymedia. (January 20, 2007)
Idag har der været solidaritetsdemonstrationen for Ungdomshuset i Hamborg i Tyskland. På trods af det dårlige vejr har der været mellem 400-700 mennesker.

Status quo i nervekrigen
Martin Lindblom. På PåGaden. (20. Feb 2007)
Dagen efter kommunens deadline til de unge på Jagtvej 69, arbejdes der intenst på at finde en løsning på konflikten. Aktivisterne, der ellers har afvist at give sig yderligere, rakte hånden ud og opnåede et møde med overborgmester Ritt Bjerregaard. Et kompromis så ud til at være inden for rækkevidde – men så trak socialdemokraterne atter i land.

Ugelangt mandagsmøde siger nej til Ritt
Mandagsmødet. På Ungeren.dk. (27. januar 2007)
Efter at have holdt møde i en uge afvises politikernes seneste udspilÅ¡. Samtidig genoplives kravene fra 1981, der i oktober 1982 førte til, Ungdomshusets åbning på Jagtvej 69. I et brev til fondsmedlemmerne uddyber fællesmødet, hvorfor svaret kun kunne være et nej.

Ungdomshus-løsning for en krone
Linda Hansen, Martin Lindblom og Ole Wugge Christiansen. PåGaden. (15. Feb 2007)
Ungdomshuset kan flytte til Stevnsgade, hvis fire krav opfyldes. Tre af dem er i princippet på plads, og dermed er der udsigt til en løsning, fem dage før fristen udløber. Det kræver bare, at overborgmester Ritt Bjerregaard og kommunen afstår huset for en symbolsk en-krone. Både modstandere og tilhængere af Ungdomshuset kræver handling fra overborgmesteren.

Ungdomshuset kontra Faderhuset
Rune Engelbreth Larsen. På Kontradoxa. (01.12.06)
Faderhuset har juraen på sin side. Brugerne har et kvart århundredes brug på deres. Men det er lokalpolitikerne, der har ansvar for at løse en gordisk knude, de selv har skabt.

Ungdomshuset rasler med sablen
Martin Lindblom. På PåGaden. (1. Nov 2006)
Mulighederne for en fredelig løsning på konflikten om Ungdomshuset bliver tilsyneladende færre og færre. Den højreorienterede kristne sekt Faderhuset har endeligt afvist at sælge huset og Højesteret vil ikke behandle sagen.

“Ungdomshuset är något som berör även oss” – Intervju med en av de i Köpenhamn gripna svenskarna

— -. Motkraft. (22.12. 2006)
Den 16 december greps 300 personer i Köpenhamn, när polisen gick till attack mot en solidaritetsdemonstration till stöd för Ungdomshuset. Flera gripna var svenskar, som anhölls i tre dagar och fick sitta på Västra fängelset. Motkraft har pratat med en av de svenska aktivisterna, efter de släpptes fria och återvänt till Sverige.

Ungdomshusets Nytårstale – og den brede bevægelse

— -. På Indymedia. (January 01, 2007)
Ungeren har holdt deres nytårstale, hvad kun godt er! Mange rene beskeder og en klar holdning: vi står fast, vi bliver i vores hus. Der er kun et problem med talen: den fornægter Ungdomshusets historie som bygning, som en del af venstre-radikal organisering i Danmark i mere end 100 år, som jo er del af en langt længere, måske uendelig kamp.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.