Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht
Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht

Links om den årlige Karl & Rosa mindedemo i Berlin, også ture i 2017.

Forord

Det er blevet en fast tradition, at der arrangeres Liebknecht-Luxemburg- demonstration på den anden søndag i januar måned i Berlin. I 2013 var der to demonstrationer i Berlin og forskellige aktiviteter tilknyttet.
Og det er ligeledes en tradition, at en del danskere tager ned til demonstrationen.
Derfor har Modkraft Biblioteket udarbejdet denne liste med materialer om demonstrationen (-erne, da der nogle år er flere samtidige) og vi har samlet historiske links om Luxemburg & Liebknecht og Novemberrevolutionen i 1918, – på dansk, engelsk og tysk.

Jørgen Lund & Bjarne A. Frandsen
Påbegyndt 21.12.2006.

Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht
Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht

Danske ture til årets demoer 2017 (fredag 13. januar – søndag 15. januar):

LL-Demo 2017 (Facebook event). BJMF – Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening arrangerer bustur til den årlige mindedemonstration i Berlin i weekenden 13.-15. januar 2017. Der er afgang med bus fra København fredag 13. januar kl. 13 og hjemkomst søndag 15. januar kl. ca. 23.00.

Revolutionær weekend i Berlin (Arbejderen.dk). Tag til Berlin og mød revolutionære fra hele Europa. Sæt kryds i kalenderen den 14. og 15. januar 2017.

Tidligere ture:

10.000 i mindeoptog for Liebknecht og Luxemburg. Af Lotte Knold (Modkraft.dk, 13. januar 2014). Årlige mindeoptog for de dræbte antimilitarister, Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht, fortsætter med at skrumpe.

Se også video: Liebknecht-Luxemburg Gedenkmarsch Berlin, 12.01.2014 (YouTube, 15:56 min.). Zeitpunkt Magazin Dokumentation ohne Kommentar.

Berlin: Luxemburg-Liebknecht demo ”Ingen og intet er glemt” (Autonom Infoservice, 16. januar 2012). Om demonstrationerne i Berlin 15. januar 2012, og de fysiske overgreb demonstranter imellem i årets demo.

Demonstrationen, der ikke ville dø (Arbejderen.dk, 8. janaur 2011). Interview med Andre Scheer fra Junge Welt“Mordene i 1919 på Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht skulle kvæle opstanden mod det nye tyske diktatur. I stedet blev det et symbol for kampen mod kapitalismen.”


Liebknecht-Luxemburg-Demo. Tysk hovedsite (for oprindelige mindedemo). Med info om 2015-demo, tidligere års demoer, “Fotos verschiedener Demos” m.m.

Karl und Rosa (2014). Med links til Facebook-sider, mobil-video etc.  Veranstaltungswoche 4. Januar bis zum 11. Januar (arr. af soc.dem. ungdomsorg. m.m.).

Liebknecht-Luxemburg-Demonstration (Wikipedia.de). Tysk artikel om demonstrationerne.

Zentralfriedhof Friedrichsfelde (Wikipedia.de). Tysk artikel om kirkegården og mindesmærket/gravstedet “Gedenkstätte der Sozialisten”.

Zentralfriedhof Friedrichsfelde (Berlin) (på Modkraft.dk’s emneliste Socialister på Assistens Kirkegård; Sites)
“Zentralfriedhof Friedrichsfelde, auch als Sozialistenfriedhof bekannt, und zur Gedenkstätte der Sozialisten”.

Se også:
Internationale Rosa Luxemburg-Konferenz. Årlig international konference i Berlin. Arrangeret af Rosa-Luxemburg-Stiftung (RLS), Berlin.

Modkraft Biblioteket:

Personliste om Rosa Luxemburg (1871-1919)

Tidslinjen 13. august 1871 om Karl Liebknecht.

Tidslinjen 15. januar 1919, Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht myrdes.

Linkbox: Den tyske revolution 1918-23.


———————————-

 

 


Print Friendly, PDF & Email
DEL

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.