ESF Europas Sociale Forum i Athen er slut.
Der er opsummerende optimistisk beretning og slut-erklæring på engelsk på International Viewpoint.

Der opfordres til, at der i september bliver aktionsuge for tilbagetrækning af tropperne fra Irak og Afghanistan. Og at 7. oktober bliver aktionsdag for emigranter i EU.

Men der er længe til september-oktober. Til den tid er VK-regeringens velfærdsforhandlinger forhåbentligt færdige – døde. Det afhænger enormt af den modstand, der opbygges op til den landsdækkende aktionsdag den 17. maj. Se selv på initiativets site 17. maj. Den 17. maj kommer til at få afgørende betydning for velfærdspolitikken i DK mange år frem.
På selve den 17. maj har Mangfoldighedsinitiativet indkaldt til fordemo kl. 14,30 på Sct. Hans Torv på Nørrebro i København.
Historien om at Flygninge og indvandrere vil også høres står i lokalavisen På Gaden, 10. maj.

Det vil de også andre steder. Ikke mindst har der i USA været fantastiske strejker og demonstrationer fra emigrantarbejdere den 1. maj.
Læs beretningen på Socialist Worker: US immigrants strike to defend their rights. Og bevægelsen er i nummeret efter beskrevet som “the rise of a movement in the making” i artiklen The Latino civil rights movement.
Der er mere i den amerikanske avis med samme navn; på deres website har de samlet artikler under overskriften The figth for immigrants rights. Og deres teoretiske tidsskrift International Socialist Review (nr.47, maj-juni 2006) er et temanummer Birth of a new movement.

JL/11.5.06

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.