Mellemøstens ansigter
Print Friendly, PDF & Email

Mellemøstens ansigterMellemøstens ansigter : Modernitet og identitet i det moderne Mellemøsten. Historie-nu.dk. 188 sider. ISBN-13: 978-87-91982-01-9 / ISBN: 87-91982-01-4.
DK5: 98.15
Bibliotek.dk

Om de sociale og kulturelle brydninger, der i dag præger det moderne Mellemøsten. Bl.a. om hiphopkultur og kvindefodbold i Iran, arabisksproget litteratur og kunst, politisk kultur og sociale modsætninger i Libanon. – Bibliotek.dk

Anmeldelse

Mellemøstens ansigter
Thor Janus Lomborg. Historie-online.dk. (2006)
Udgivelser af bøger om mellemøsten, islam og invandrere er nærmest eksploderet i antal de seneste år, ikke blot på internationalt plan, men også i Danmark. Den øgede interesse for områder som mellemøstens historie, politik, religion og kultur er især vokset efter terrorangrebene imod USA den 11. september 2001, der for alvor bragte opmærksomheden hen på denne del af verden.

Artikel

Det moderne Mellemøsten – en verden som vor?
Jørgen Bæk Simonsen. På Historie-nu.dk. ( 27/09-2006)
Bidrag til bogen Mellemøstens ansigter.
Mellemøsten og Europa er gamle naboer og i virkeligheden er vi mere end det, vi er et meget langt stykke ad vejen produkter af samme tradition og har, når alt kommer til alt, mere til fælles, end vi umiddelbart i det daglige forestiller os. Ét eksempel på det vi har til fælles er monoteismen – troen på én gud. Den tanke blev først formuleret af jøder, siden overtaget af de kristne for senere igen at blive en bærende og centrale idé i islam.

Radioindslag

Moderniteten i Iran
Estrid Anker Olsen. På DR : P1 Læst og påtalt. (02. december 2006)
Skal iranske kvinder have lov til at gå til fodboldkampe? Må de se dem i tv? Hvordan ser iranerne selv på atomkraft? Og hvad rapper de iranske hiphopperne om? Mette Søltoft og Rasmus Chr. Elling fortæller om nogle af de sider af Iran, som vi sjældent hører noget til – bl.a. også, at landet har verdens højeste antal narkomaner pr. indbygger, og at 300.000 piger om året løber hjemmefra. Men der foregår også en livlig samfundsdebat, og der er et voksende ønske om at skille religion og politik – også blandt mullaherne.

Se Boglisten 2006

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.