Pedersen, Carl
Den forkerte krig : USA og den nye verdensorden. Aschehoug. 208 sider. ISBN: 87-11-30001-9.
DK5: 98.63
Bibliotek.dk

Beskriver USA’s rolle i verden og landets selvopfattelse af den gennem historien med fokus på deltagelse i krige som f.eks. Vietnamkrigen og Den Kolde Krig og stiller spørgsmålet, om USA fører den forkerte krig i Irak – en krig der i følge forfatteren kan skade USA’s nationale sikkerhedsinteresser. – Bibliotek.dk

Anmeldelser

Den forkerte krig

— -. På FagBogInfo. (2006)
Denne bog sætter den amerikanske krig i Irak i perspektiv. I bogen stiller Carl Pedersen spørgsmålstegn ved de amerikanske argumenter for at gå i krig. Krigen i Irak er ifølge præsident George W. Bush den centrale front i ‘den globale krig mod terrorisme’.

Den forkerte krig
Anne Sørensen. På Historie-online.dk. (2006)
I 2002 påbegyndte USA sammen med en ”coalition of the willing” Irak-krigen. Målet var at få afsat diktatoren Saddam Hussein. Det blev endvidere hævdet, at Irak var i besiddelse af masseødelæggelsesvåben og havde et samarbejde med al-Qaeda. Irak-krigen blev derfor også italesat som et led i krigen mod terrorismen.

Den store mission
Eigil Nielsen. På Arbejderen. (28. marts 2006)
USA`s ekspansionisme har hele tiden været ledsaget af forestillinger om en særlig mission, som er pålagt landet.

Interview

Den forkerte krig
Frank Esmann. På DR : Læst og påtalt. (11. marts 2006)
Den 19. marts er det tre år siden USA invaderede Irak for at fjerne Saddam Hussein. Det har givet Carl Pedersen, der er lektor i amerikansk historie og samfundsforhold ved Københavns Universitet, anledning til at se nærmere på baggrunden for, at USA kastede sig ud i krigen. I “Den forkerte krig. USA og den nye verdensorden” sætter Carl Pedersen krigen ind i et historisk perspektiv og opfordrer til, at USA overvejer sin rolle som verdens supermagt.

Se Boglisten 2006

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.