Pedersen, Carl
Den forkerte krig : USA og den nye verdensorden. Aschehoug. 208 sider. ISBN: 87-11-30001-9.
DK5: 98.63
Bibliotek.dk

Beskriver USA’s rolle i verden og landets selvopfattelse af den gennem historien med fokus på deltagelse i krige som f.eks. Vietnamkrigen og Den Kolde Krig og stiller spørgsmålet, om USA fører den forkerte krig i Irak – en krig der i følge forfatteren kan skade USA’s nationale sikkerhedsinteresser. – Bibliotek.dk

Anmeldelser

Den forkerte krig

— -. På FagBogInfo. (2006)
Denne bog sætter den amerikanske krig i Irak i perspektiv. I bogen stiller Carl Pedersen spørgsmålstegn ved de amerikanske argumenter for at gå i krig. Krigen i Irak er ifølge præsident George W. Bush den centrale front i ‘den globale krig mod terrorisme’.

Den forkerte krig
Anne Sørensen. På Historie-online.dk. (2006)
I 2002 påbegyndte USA sammen med en ”coalition of the willing” Irak-krigen. Målet var at få afsat diktatoren Saddam Hussein. Det blev endvidere hævdet, at Irak var i besiddelse af masseødelæggelsesvåben og havde et samarbejde med al-Qaeda. Irak-krigen blev derfor også italesat som et led i krigen mod terrorismen.

Den store mission
Eigil Nielsen. På Arbejderen. (28. marts 2006)
USA`s ekspansionisme har hele tiden været ledsaget af forestillinger om en særlig mission, som er pålagt landet.

Interview

Den forkerte krig
Frank Esmann. På DR : Læst og påtalt. (11. marts 2006)
Den 19. marts er det tre år siden USA invaderede Irak for at fjerne Saddam Hussein. Det har givet Carl Pedersen, der er lektor i amerikansk historie og samfundsforhold ved Københavns Universitet, anledning til at se nærmere på baggrunden for, at USA kastede sig ud i krigen. I “Den forkerte krig. USA og den nye verdensorden” sætter Carl Pedersen krigen ind i et historisk perspektiv og opfordrer til, at USA overvejer sin rolle som verdens supermagt.

Se Boglisten 2006

Print Friendly, PDF & Email
DEL

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.