2010solsen460.jpg
Print Friendly, PDF & Email

Arbejderbevægelsens dramatiske historie frem til Første Verdenskrig

Det rød-gønne oplysningforbund GROBUND arrangerer den første af tre kirkegårdsvandringer om arbejderbevægelsens og venstrefløjens historie, som vi kan følge den på kirkegården.

Lørdag den 9. marts kl. 14.00 – 15.30 ca.

Assistens Kirkegård, Kapelvej 4, 2200 København N
 
En tur på Assistens Kirkegård med introduktion til Danmarks og Assistens Kirkegårds historie før arbejderbevægelsen i 1870’erne og om de første socialister frem til Socialdemokratiets gennembrud i 18880’erne og op til omkring 1.verdenskrig.

Vi besøger nogle relevante personer fra tiden før arbejderbevægelsen, Danmarks første socialist og nogle af de folk der var med i de første år i 1870’erne og 80’erne. Vi kommer også forbi forskellige venstrefløjspersonligheder.

Første Verdenskrig blev den første store politiske og varige splittelse i arbejderbevægelsen, og nogle markante personer fra den tid ligger på Assistens Kirkegård.

Rundviser er bibliotekar Jørgen Lund, Modkraft Biblioteket. Pris 50/70 kr. ved fremmøde.

Det er første del af tre kirkegårdsvandringer om arbejderbevægelsens og venstrefløjens historie. De to andre finder du på kalenderen lørdag den 6. april (På Assistens Kirkegård) og lørdag den 19. april, kl. 14-15,30. På Vestre Kirkegård (“Det Røde Hav” m.m.)

Se Modkraft Kalender: Tre politiske kirkegårdsvandringer # 1: Døde socialister før 1. verdenskrig vedr. betaling, pris m.m.

Se Modkraft Biblioteket linksamlingerne om Socialister på Assistens Kirkegård – Link til socialistiske personligheder begravet på Assistens Kirkegård