2011valgbandemedlem.jpg
Print Friendly, PDF & Email

Indhold:

Venstrefløjen valg efter valget

Generelle links om valget

Argumenter mod VK-regeringen (+DF)

Venstrefløjen valg .. efter valget

Venstrefløjens valg

Venstrepartierne og nogle kandidater

Valghumor

Andre links


Venstrefløjen valg … efter valget

Valgbandemedlem. Et forklædt medlem af den Stalin-nostalgiske, reaktionære, nationaliserings-hysteriske, terrorbegejstrede, Nordkorea-romantiserende, voldsforherligende, Blekingegadebande-sympatiserende, revolutionsgarderende, beton-kommunistiske banjobande, afsløret af fotografen Mark Knudsen/Monsun!
Valgbandemedlem. Et forklædt medlem af den Stalin-nostalgiske, reaktionære, nationaliserings-hysteriske, terrorbegejstrede, Nordkorea-romantiserende, voldsforherligende, Blekingegadebande-sympatiserende, revolutionsgarderende, beton-kommunistiske banjobande, afsløret af fotografen Mark Knudsen/Monsun!

Modkraft.dk/Nyheder

Folketingsvalget i billeder. Af Rune Eltard-Sørensen (16.9.2011). Opsamling af Modkraft.dk’s fotografers arbejde på valgdagen og -aftenen.

Valgløfte: Lømmelpakken skrottes af ny regering. Af Peter Schwarz-Nielsen (16.9.2011). “… slut med præventive masseanholdelser, mener Folketingets nye flertal.”

Enhedslisten vinder valget. Af Rune Eltard-Sørensen mfl. (15.9.2011). “Regeringsskiftet er blevet markeret over hele landet. Enhedslisten har tredoblet sin repræsentation i Folketinget. Billeder, nyheder og reportage fra valgarrangementer med kommunister, asylansøgere, anarkister og nye folketingsmedlemmer.”

Modkraft.dk/Kritik & Kaos

Finanslovsforslag for 2012 fra SRSF: Symbolske ideologiske kanter til VKO, men i hovedsagen samme borgerlige økonomiske politik. Af Henrik Herløv Lund (8.11.2011)

SRSF – regeringens økonomiske politik: Modernisering eller tilbageskridt? Af Henrik Herløv Lund (10.10.2011). “… på den økonomiske og velfærdsmæssige politik tegner det nye regeringsgrundlag IKKE til at gøre en positiv forskel, tværtimod.”

Modkraft.dk/Modkultur

Gem jer! Revolutionsgarden kommer! Af Charlotte Lund (20.9.2011). “Den netop overståede valgkamp har skvulpet over med malende beskrivelser af venstrefløjen.”

Modkraft.dk/Blog-sektionen

Blogerne på Modkraft.dk har åbnet diskussionen om venstrefløjen efter valget, Enhedslistens muligheder osv.

Skal jeg sige noget om valget? Af Matias Jensen (18.9.2011). “Fuck valget! Få ting splitter os som det her, så lad os komme videre.”

Nu kommer kamelernes tid. Af Ulrik S. Kohl (19.9.2011). “Det blev et grimt lille barn, den nye røde regering. Men det trækker vejret, og det er ikke venstrefløjens opgave at kvæle det i navlestrengen.”

Bon appetit. Af Kurt Bertelsen Christensen (21.9.2011). “Har Enhedslisten solgt sin socialistiske sjæl for magtens skyld?”

Hvad nu, store (rige) Enhedsliste? Af Jakob Lindblom (22.9.2011). “Som en kammerat sagde til mig under valgkampen, så var Enhedslistens kampagne den bedste socialdemokratiske kampagne siden en gang i halvfjerdserne.”

Projekt Rød Blok eller valget er i gang. Af Mikkel Skov Petersen (23.9.2011). “… venstrefløjen [er] tilsyneladende sendt på pension til fordel for en Rød Blok, og det er denne blok der på én og samme gang er entrepenør og bygning.”

ELX3 – Hvordan gik det til? Af Pelle Dragsted (24.9.2011). “Idet hele taget var Enhedslistens valgkamp præget af en meget klar venstreorienteret og klasseorienteret diskurs.”

Enhedslisten og den nye regering. Af Pelle Dragsted (28.9.2011). “Enhedslisten står altså med de formentligt største muligheder nogensinde for at øve indflydelse på den politiske udvikling i Danmark.”

Regeringsgrundlaget på godt og ondt. Af Pelle Dragsted (4.10.2011). “… et forsøg på en umiddelbar opgørelse over nogle af de værste og de bedste elementer i SFR-regeringens grundlag.”

De andre blogindlæg ligger i rækkefølge nederst på forsiden med blog

Enhedslisten valgaften i Pumpehuset
Enhedslistens valgaften i Pumpehuset


Modkraft.dk/Fotoserier

Røde valgfester. Af Mark Knudsen (16.9.2011)
Tre fester fejrede enden på 10 års VKO-styret Danmark torsdag den 15. september.

Så kører valgbussen!. Af Sasa Mackic (16.9.2011)

Valget fløjtes igang. Af Mark Knudsen & Sasa Macic (Modkraft.dk/Fotoserie, 15.9.2011). “Tid til forandring? Folketingsvalget den 15, september trak lange køer ved landets stemmebokse.”

Regering? – Nej tak! Af Mark Knudsen (16.9.2011). “Den rød-sorte blok satte sit aftryk på Folketingsvalget .. da de i samlet flok gik til Christiansborg i protest mod regeringsapperatet.”

Arbejderen

Frank Aaen: Vi skriver til de folkelige bevægelser med det samme (16.9.2011). “De folkelige bevægelser skal sætte dagsordenen i Folketinget, understreger Enhedslisten og inviterer græsrøddernes krav indenfor på Christiansborg.”

Enhedslisten

Her er den nyvalgte folketingsgruppe (16.9.2011)

VKO er væltet – Enhedslisten tredoblet (16.9.2011)

Information

Den røde utopi er stadig overladt til gaden. Af Lasse Wamsler (16.9.2011). “Enhedslisten samler flere end nogensinde før, men systemkritikken er blevet væk. … unge aktivister har lært at være ansvarlige – den vrede vagthund er blevet til en velfærdsbegejstret vovse.”

Kommunistisk Parti

Nu vil vi også have en ny politik. Af Jørgen Petersen (20.9.2011). “Det er afgørende at finde sammen om en række centrale krav og målsætninger, som kan skabe grundlag for politisk aktivitet og mobilisering.”
Kritisk Debat

Et Danmark der står sammen: Regeringsgrundlag oktober 2011: en anmeldelse. Af Viggo Jonasen (15. oktober 2011)

Er revolutionen gået af mode? Af Jan Helbak (15. oktober 2011). “I tilbageblik kan det godt undre, at medierne og de andre partier under valgkampen kun i beskedent omfang gik i kødet på Enhedslistens principprogram.”

En overgangsregering i en overgangssituation? Af Jan Helbak (18.9.2011). “Der er intet økonomisk opsving på trapperne, som en ny regering kan hægte sig på, og som vil danne grundlaget for et acceptabelt resultat.”

Socialistisk Arbejderavis

Et håb om forandring : Valg 2011. Af Jørn Andersen (nr. 311, 29. september 2011; kun online)

Socialistisk Arbejderparti (SAP)

Kommentar: Hold de Radikale ude af regeringen (SAPs forretningsudvalg, 17.9.2011)
Socialistisk Folkeparti (SF)

Historisk sejr for SF. Med links til andre valgkampsafsluttende artikler.

Socialistisk Standpunkt

Enhedslisten og den nye regering. Af Andreas Bulow (Socialistisk Standpunkt, 6. oktober 2011)

En ny regering, men et borgerligt flertal. Af Marie Frederiksen (17. september 2011)
Socialistisk Ungdomsfront (SUF)

Har vi været i krig? Af Astrid Vang Hansen (20.09.2011)
2011valg-demo460.jpg


2011valgrundtmakat-2.jpg

Venstrefløjens valg

Venstrefløjens holdning til valget.

Arbejderen.dk

Tema: Valg 2011

Autonom Infoservice

Valg 2011 – et valg for hvad og for hvem? En kommentar af en venstreradikal [Alfred Lang] (31. august 2011)
“I en tid hvor de sociale bevægelser i det nordlige EUropa er fragmenterede og ikke spiller nogen rolle som samfundsforandrende faktor, er polariserede parlamentsvalg et dilemma for mennesker, der kæmper for basisdemokratiske samfundsalternativer og ikke-kapitalistiske produktionsmodeller.”

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)
Valgkampen er i gang!

Det mener DSU en ny regering skal

Enhedslisten

Ønskevæg på Nørrebro (Enhedslisten, Nørrebro) med billeder på Facebook.

Valgudspil: Et retfærdigt Danmark (2011, 35 sider)

“Efter et valg vil vi bruge vores inflydelse til at trække Danmark til venstre – i en solidarisk, grøn og anstændig retning … (og her) præsenterer vi nogle af de vigtigste initiativer og reformer, som vi ønsker at gennemføre …”

Enhedslistens valgfilm 2011 – DR-valgudsendelses-version (YouTube, 1:58 min.)

Enhedslistens valgfilm 2011 – biografversion (YouTube, 25 sek.)

Folketingskandidater

Enhedslisten på Facebook

Enhedslisten på YouTube
Se også:


Nanna – Synd og Skam (dedikeret til Enhedslisten), september 2011

Fred.dk

Fredsvalg 2011. Af Tom Vilmer Paamand (12. september 2011)

“Alle de nu afgående folketingsmedlemmer har valgt krigen – så hvem skal fredelige mennesker dog stemme på den 15. september?”

Information

Derfor brænder jeg min stemmeseddel. Af thomas Bonde (6. september)
” .. I stedet for at være kollektivt medbestemmende og ansvarlige har vi lagt administrationen af vores liv og fælles fremtid, i hænderne på visionsløse karrierepolitikere, der lader til at bekymre sig mere om at komme til magten”

Kommunistisk Parti (KP)

Endelig kom valget! Af Jørgen Petersen (30. august 2011)
“Kommunistisk Parti stiller ikke op til folketingsvalget, men anbefaler at stemme på Enhedslisten. Vi er klar til at kaste os ind i valgkampen.”

Kommunistisk Politik
Udg. af Arbejderpartiet Kommunisterne (APK)

Der er ikke noget reelt valg: Stem blankt! (20. august 2011)
“I hele rækken af afgørende spørgsmål er der imidlertid ingen forskel, eller kun nuanceforskelle, mellem VK0 og S/SF/Ehl/R.”

Stalinister: Stem blankt. Af Rune Eltard-Sørensen (Modkraft.dk/Nyheder, 15. september 2011)
” .. eneste parti på venstrefløjen til at stemme blankt ved folketingsvalget.”

 

Kritisk Debat

Historisk valg? Af Jan Helbak (31. august 2011)
“… lad os antage, at vi befinder os i den bedste af alle verdener, og at S-SF tager deres eget udspil alvorligt. Så er der sådan set kun én vej frem, og det er at gøre klart, at den røde blok er rød, og at de radikale ikke er indregnet, fordi det parti på alle væsentlige punkter ikke vil støtte en politik for progressiv social omfordeling af rigdommen og en politisk styret vækst, som ‘Sammen om Danmark’ lægger op til.”

Valgplakat fra Libertære Socialister
Valgplakat fra Libertære Socialister

Libertære Socialister

Valgcirkus for fuld skrue! (7. september 2011) Illustreret med valgplakaterne fra LibSoc.

Klistermærker med valgtema 2011 fra Libertære Socialister

 

Modkraft.dk
Løbende journalistisk dækning af valget på forsiden af sitet, og i nyhedssektionen, Modkraft.dk/nyheder

Sektionen Kritik & Kaos har løbende økonomisk/politiske artikler om valget, og der er kommentarer i Blog-sektionen, inkl. folketingskandidater, som er nævnt ovenfor (Vi har ingen spærretid!)

Afskaf VKO. Af Mette Kramer Kristensen (29.august 2011). Fotos fra demo lørdag 27.8. i Kbh. + Allan Krautwalds tale ved starten.

Fem års mobilisering baner vejen for ny regering. Af Michael Voss (Kontradoxa, 29. april 2011)
“Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten gik samlet 50 procent frem i vælgertilslutning på få år. Hvad var årsagen?”

Valgplakat fra Nihilistisk Folkeparti
Valgplakat fra Nihilistisk Folkeparti

Nihilistisk Folkeparti
” Kære danskere, kæmp for demokratiet – bliv hjemme!”

Politiken.dk

Betonarbejder: Mine kolleger vil hellere tale om bryster end politik (3. september 2011)

“Vi er igen ved at blive tilskuere til magten, skriver Jakob Mathiassen”, forfatter til bogen Beton – historier fra skurvognen (Informations Forlag).

SF Ungdom (SFU)
Nu skal vi have en ny regering!

Videoen “Valg 2011 Danmark der er brug for dig” på YouTube, for nedenstående links. Medvirkende Helle & Villy.

Socialdemokraterne

Fair løsning 2020: sammen om Danmark. Udgivet af Socialdemokraterne og SF (2011). Med link til fuld version (94 sider, pdf) og kort version (31 sider, pdf)

Valgvideo: Klar til forandring
“… se hvad der sker om natten på Borgen, når alle lys er slukket, og alle er gået hjem.” (Malerierne er J.O. Krag, H.C. Hansen og Th. Stauning)

Socialistisk Arbejderavis
Udg. af Internationale Socialister (IS)

Valgtillæg: Styrk kampen i hverdagen (nr.311, 2. september 2011). Også som pdf-fil (sidste 4 sider)
Stem Enhedslisten på valgdagen – Modstand – Farvel og utak til VKO – Er Fair Løsning virkelig FAIR? – Sådan siger de aktive om VKO-regeringen.

Socialistisk Folkeparti (SF)

Fair løsning 2020: sammen om Danmark. Udgivet af Socialdemokraterne og SF (2011). Med link til fuld version (94 sider, pdf) og kort version (31 sider, pdf)

SFs valgprogram: Friske øjne på Danmark: det kan la’ sig gøre (pdf) (2011, 19 sider)

Kandidater

Socialistisk Information
Udg. af Socialistisk Arbejderparti (SAP)

S og SF på afveje i Fair Løsning 2020. Af Anders Hadberg (29.05.11)
“Fair Løsning 2020 viser, at S og SF på ingen måde er villige til at gøre op de centrale dele af VK-regeringens borgerlige politik gennem 10 år. Tværtimod ser det ud til at linjen skal skærpes hvad angår den offentlige sektors tilpasning til de private virksomheders behov.”

Socialistisk Standpunkt

Ned med de borgerlige!: For en arbejderregering på et socialistisk program! (26. august 2011)
“Vi opfordrer til at stemme på SF – men også, at man kæmper for en socialistisk politik.”

Socialistisk Ungdomsfront (SUF)
Enhedslistens ungdomsvalgkamp: Gør en forskel – bliv aktiv i valgkampen.

Valgplakater på Dronning Louises Bro 2011
Valgplakater på Dronning Louises Bro 2011

Kandidater

Enkelte kandidaters links og sociale medier:

Modkraft.dk bloggere:

Enhedslisten
2011valgcykelbetraek110.jpg

Anna Rytter: Fyn storkreds, Odense Vest – Modkraft-blog – Site – FacebookBlog på eftertanke.dk (på Kristeligt Dagblad)

Daniel Skovhus Petersen: Københavns Omegn storkreds, Brøndby – Modkraft-blogFacebook

Rosa Lund: København storkreds, Vesterbro – Modkraft-blogSiteFacebook

Socialdemokraterne:

Lars Gaardhøj: Københavns storkreds, Nørrebro – Modkraft-blogSiteFacebookvideo

Socialistisk Folkeparti (SF):

Charlie Stjerneklar: Københavns storkreds – Modkraft-blog – Site – Facebook

Kamal Qureshi: Københavns storkreds – Modkraft-blogSiteFacebook

Ole Riisgaard: Københavns storkreds – Modkraft-blogSite Facebook

Serdal Benli: Gladsaxe kredsen – Modkraft-blogSiteFacebook

Trine Pertou Mach: Københavns storkreds – Modkraft-blogSiteFacebook

Andre kandidater: (fra venstre-partierne):

Enhedslisten

Enhedslistens 12 spids-folketingskandidater, med link til liste over alle kandidater landsdækkende.

Johanne Schmidt-Nielsen: Københavns storkreds, Nørrebro – SiteFacebook

Jørgen Arbo-Bæhr, SiteFacebook

Finn Sørensen: Københavns storkreds, Utterslev – SiteFacebook
Ungdomsfront (Socialistisk Ungdomsfront, SUF)

Gør en forskel – bliv aktiv i valgkampen

23 små ting du kan gøre hvis du har 10 minutter

Socialdemokraterne

Find din lokale folketingskandidat (+ alfabetisk fortegnelse)

Helle Thorning-Schmidt: Østerbro kredsen – SiteFacebook

Socialistisk Folkeparti (SF)

Alle SFs folketingskandidater (søg med Ctr+F) med angivelse af sociale medier.

Villy Søvndal: Københavns storkreds – SiteFacebook

SF Ungdom, SFU:

Folketingsvalg

DET UNGE HOLD – Kampangevideo for SFU & SF from Martin Sommerdag on Vimeo.

 


Valghumor?

Det sjove, det skæve, det mindre lovlige
NB – det starter først herunder
:
2011valgguleseddel-2.jpg
Først BT – (det havde I nok ikke ventet, wha !)

Hvad siger Lars : Lav din egen huskeseddel fra Løkke til Helle og mange forslag.
Inkl. forslag til den mere platte: ” Den ene hånd spiller lommebillard og den anden peger målrettet op i luften. Men hvad siger Lars egentlig til Helle?”

Dernæst Modkraft.dk

En stille sviner. (Hyggehjørnet, 14.9.2011) “lille politiker-potpourri og stemningsfuld valg-musikvideo.” Den er lavet af Mangroova.

»Hvad er pointen med folketingsvalget?«. Af Rune Eltand-Sørensen (12. september)

“Rød blok og blå blok vil … forgylde sig selv og skide på almindelige mennesker. Det mener anti-kapitalistiske aktivister, der har dekoreret 5.000 valgplakater med røde og blå næser i protest mod »valgcirkus«.

Sjov på valgplakaten. Af Mark Knudsen (Foto, 6. september 2011)
“Ukendte gerningspersoner har lavet humoristiske talebobler til valgplakater og sat dem op forskellige steder i Købehavn.” Her er fotogalleri af ca. 20 eksempler.
2011valgkonfirmanter.jpg

Valg 2011: Musikken er budskabet. Af Kim Ingemann (Modkultur; 2. september 2011)
” .. kunstnerne (..) tager del i kampen. Modkultur anmelder politiske musikvideoer.” Med links til en del videoer m.v.

Valg 2011: Musikken er budskabet (2). Af Kim ingemann (12.september 2011)
Modkultur anmelder flere politiske musikvideoer – plus en single.

Den dag DF så lyset (FunnyHaHa.dk) Falsk kandidat fra Dansk Folkeparti arrangerer valgmøde i Reersø.

En kærlighedssang til Johanne Schmidt-Nielsen. Tekst & musik af Fayns, Tau Mau & Mikkel Nørtoft (YouTube, 3:16 min.) “Vores lille hyldest til dansk politiks klareste stjerne..” – og tilståelse af at have hugget en valgplakat på Enghave Plads – til ophængning på væggen på karlekammeret !!

Sidney Lee kupper valgkampen. Af Charlotte Dideriksen. (Nyheder; 2. september 2011)

“.. den ultimative realitystjerne gør entre i kampen om stemmerne. »Endelig bringes valgkampen op på et niveau, hvor alle har lyst til at følge med« siger bandet Fransk Dolkeparti som står bag Sidney Lees politiske ambitioner.”

Tilhørende video med Fransk Dolkeparti: Mig & Sidney Lee (YouTube, 3:28 min.) Uploaded 1. sept. 2011.


Arne Würgler: Folketingsvalg 2011 (YouTube,7:24 min.) Aktualiseret udgave af “Det er er ikke helt det samme, men det ligner”

Klumben feat Mighty Mala: Du en lort – Gratis download i anledning af valget. (på Kontrafon) Artikel om nummeret:
Lars Løkke, du’ en lort. Af Joakim Grundahl – med debatindlæg og link. (Politiken, 2. sep 2011)

Fler Farver : Statsminister (på et dansegulv) (Youtube, 3:11 min.) Uploaded 1. september 2011. Musikvideo – med mer danskegulv end politik.

Pia "Reptilicus" Kjærsgaard står frem. Illustration: Drumstick
Pia “Reptilicus” Kjærsgaard står frem. Illustration: Drumstick

 

Foto:Pia Hvid: Sankt Annæ Plads lørdag 27.8., hvor en af C´s kassevogne var blevet jazzet lidt op.
Foto:Pia Hvid: Sankt Annæ Plads lørdag 27.8., hvor en af C´s kassevogne var blevet jazzet lidt op.

VKO’s satiretjeneste (På Facebook, oprettet 20.8)

Fotos, videoer, grafiske manipulationer osv.

Mattias Tesfay (3F) på YouTube leverer Valgsnak over madpakkerne, se pkt. under Kritik og argumenter mod VKO. En række vidoer.

Kampen om lygtepælene [på Dr. Louises Bro, Kbh.]. Tekst af Laura Na Blankholm. Fotos af Mark Knudsen (Modkraft.dk/Foto, 26. august 2011)

Har du saboteret en DF-plakat i dag (ProjektAntiFa, 16. november 2009)


2011, uofficielt Enhedslisten valgkampsnummer. Remix af Talib Kwelis “Listen”

“Vi blir flere dag for dag …”

Lov og orden-partiet, Det konservative “folkeparti” blir slæbt i retten for at krænke Nanas ophavsret til melodien “Afrika”.

Det taktfaste råb om “ekstranummer” må vente til genopførslen på valgaftenen 15.9.2011, hvor også dette farcenummer vil blive gentaget … som tragedie:

Rørt Helge Adam Møller overdrog værelse til SF (Jyllands-Posten, 4.12.07)

Ingen kvaler - De fattige betaler. Valgplakat fra Libertære Socialiser
Ingen kvaler – De fattige betaler. Valgplakat fra Libertære Socialiser

(Se flere plakater og artikel ovenfor)

“Der er så meget Ammitzbøll ikke forstår”. Apropos ligheden mellem Liberal Alliance og Oddset…

Skattelettelser er GODE. Af 3F/Skævt. “Se med her, hvis du er ikke rigtig kan forstå, hvordan skattelettelser til de rige kommer alle til gode” (på YouTube, 2:05 min.)

 DSUs humorvalgplakat 2011
DSUs humorvalgplakat 2011

Se også linksamlinger om tidligere folktingsvalg

Folketingsvalget 2007 : Links til sider med argumenter imod regeringens politik siden 2001 (Modkraft.dk/Tidsskriftcentret)

Folketingsvalget 2005 (Tidsskriftcentret.dk). Leksika-links fo.fr. + officielle oplysnings-, tv-udsendelser etc.

VKO - eller Kaos
VKO – eller Kaos

Tilbage til:

Generelle links om valget

Argumenter mod VK-regeringen (+DF)

Venstrefløjens valg

Venstrepartierne og nogle kandidater

oktoberlink15454

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.