Print Friendly, PDF & Email

Forord

 Danske artikler

 Engelske artikler

 Sites & Temasites


Afrikas Sociale Forum en succes
Arbejderen : Danmarks Røde Dagblad (25. januar 2006)
Den afrikanske del af Verdens Sociale Forum sluttede i forgårs. Arrangører og deltagere er enige om, at forummet var en succes, selvom der var praktiske problemer, skriver nyhedsbureauet IPS.

Aktivister danner Alternativt Forum til World Social Forum
Folk fra autonom info-service. Indymedia.dk (19. januar 2006)

Aktivister fordømmer USA
/hc. Arbejderen : Danmarks Røde Dagblad (4. februar 2006)
100.000 deltagere på Verdens Sociale Forum i Caracas samledes om at kræve en anden verden og fordømme USA`s nyliberalisme og imperialisme.

Revolutionær begejstring i Caracas
Andreas Bülow. Modkraft.dk (2. februar 2006)
Tusinder af aktive fra politiske bevægelser, tonsvis af flyveblade, farvefulde bannere, og en præsident der taler om »socialisme eller død på planeten«. En del af den sjette udgave af Verdens Sociale Forum, blev afholdt i Venezuelas hovedstad Caracas. Andre dele har fundet sted i Mali og Pakistan.

Verdens græsrødder mødes hos Chavez
Rune Geertsen. Ibis (24. januar 2006)
Sydamerikas venstrefløj og sociale bevægelser har aldrig stået stærkere, så selvtilliden er i top, når verdens græsrødder mødes i Caracas i denne uge til World Social Forum. Nu skal forummet vise, at det ikke bare er snak det hele, men også handling.

Verdens Sociale Forum er på vej
/hc. Arbejderen : Danmarks Røde Dagblad (18. januar 2006)
Verdens Sociale Forum i Caracas forventer 100.000 deltagere til over 2200 politiske aktiviteter imod nyliberalismen i næste uge.

Verdens Sociale Forum tager nyt skridt
Interview med José Reinaldo Carvalho. Arbejderen : Danmarks Røde Dagblad (8. marts 2006)

Verdens Sociale Forum ved en skillevej
Anne Rehder. Gaia (sommer 2006)
I slutningen af januar blev det sjette World Social Forum (WSF) afholdt i Venezuelas hovedstad, Caracas. Trods en stemning af begejstring og håb,er der stadig uenigheder om forummets fremtid. Der må findes en løsning, hvis ikke forummet skal springes.

Vold mod kvinder i fokus på Verdens Sociale Forum
Medea. Indymedia.dk (Jan 27 2006)
Verdens Sociale Forum, WSF, er i fuld gang. På det sydamerikanske kontinet finder det sted i Venezuelas hovedstad Caracas. Som del af WSF organiserer feminister fra forskellige lande et ”Kvindeverdenstribunal”, der sætter fokus på de forskellige former for vold og diskrimination, som kvinder udsættes for alene pga. deres køn. I talrige workshops diskuterer kvinder fra alverdens lande årsagerne til kvindeundertrykkelse og modstand mod den daglige patriarkalske vold.

World economic/social forum
Jakob Nerup. Socialistisk Arbejderavis (08-02-06)
Op mod 100.000 aktivister er samlet i Venezuelas hovedstad Caracas til verdens sociale forum. Her samles de for at lytte og diskutere erfaringer og strategier for kampen mod nyliberalisme og imperialisme. På samme tid mødes 2.300 af verdens mægtigste multinationale direktører og politiske beslutningstagere, omkranset af 5.600 sværtbevæbnede politifolk i Davos i Schweiz et isoleret bjergreservat for de rige. De skal udveksle ideer og aftaler som kan fortsætte deres nyliberale kurs mod nye megaprofiter og fastholde deres greb om magten.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.