10.4 C
Copenhagen
29. marts 2024
Forside 1893 Syndikalisternes landsmøde i Fagopositionens Sammenslutning den 28., 29. og 30. marts 1918. Her vedtog man bl.a. at starte en indsamling så “Solidaritet” kunne blive et dagsblad. Næstøverste række nr. 4 er Niels Johnsen, nr. 11 er Lauritz Hansen. Siddende i andenrække midt for til venstre ses Christian Christensen. På billedet der er taget første dag på landsmødet, ses Andreas Fritzner og Poul Gissemann ikke, fordi de sad i fængsel for at afsone en bøde på 500 kr hver, for at storme Børsen den 11. februar. Landsmødet vedtog at løskøbe de to fængslede ved en indsamling, derfor kunne Fritzner og Gissemann deltage i de to sidste dage af landsmødet. Kilde: Arbejdermuseet.

Syndikalisternes landsmøde i Fagopositionens Sammenslutning den 28., 29. og 30. marts 1918. Her vedtog man bl.a. at starte en indsamling så “Solidaritet” kunne blive et dagsblad. Næstøverste række nr. 4 er Niels Johnsen, nr. 11 er Lauritz Hansen. Siddende i andenrække midt for til venstre ses Christian Christensen. På billedet der er taget første dag på landsmødet, ses Andreas Fritzner og Poul Gissemann ikke, fordi de sad i fængsel for at afsone en bøde på 500 kr hver, for at storme Børsen den 11. februar. Landsmødet vedtog at løskøbe de to fængslede ved en indsamling, derfor kunne Fritzner og Gissemann deltage i de to sidste dage af landsmødet. Kilde: Arbejdermuseet.

1892nielsj.gif

Syndikalisternes landsmøde i Fagopositionens Sammenslutning den 28., 29. og 30. marts 1918. Her vedtog man bl.a. at starte en indsamling så “Solidaritet” kunne blive et dagsblad. Næstøverste række nr. 4 er Niels Johnsen, nr. 11 er Lauritz Hansen. Siddende i andenrække midt for til venstre ses Christian Christensen. På billedet der er taget første dag på landsmødet, ses Andreas Fritzner og Poul Gissemann ikke, fordi de sad i fængsel for at afsone en bøde på 500 kr hver, for at storme Børsen den 11. februar. Landsmødet vedtog at løskøbe de to fængslede ved en indsamling, derfor kunne Fritzner og Gissemann deltage i de to sidste dage af landsmødet. Kilde:
Arbejdermuseet.

Følg os på Facebook

1,429FansLike

Nyt fra Redaktionen

Mest sete den seneste uge

Mest sete

NYESTE LINKS