10.4 C
Copenhagen
24. oktober 2019

Om Socialistisk Bibliotek

Socialistisk Bibliotek blev dannet 1. juni 2017 efter at Modkraft, der var en venstrefløjs- og nyhedsportal blev nedlagt i foråret 2017. Her udgjorde vi Modkraft Biblioteket. Oprindeligt blev biblioteket oprettet i 1968 under navnet Tidskriftcentret. Vi indsamlinger, bearbejder og formidler bredt viden, erfaringer og diskussioner – både i Danmark og internationalt – fra venstrefløjen, fra sociale bevægelser og fra progressive grupper. Udgangspunktet for arbejdet er materiale fra progressive, alternative og politiske sites og tidsskrifter. Emnerne er, hvad der interesserer de kræfter, der vil lave verden om. Socialistisk Bibliotek er kritisk over for det borgerlige samfund og den kapitalistiske globalisering. Socialistisk Bibliotek er et politisk site, bestemt af redaktionens holdninger, men er ikke et talerør for én bestemt tendens.

Socialistisk Bibliotek er ved at have nået sit endelige udseende. Der mangler dog tilretning af en del linksamlinger og tidslinjer, hvilket er en tidskrævende opgave. (Red. 28/6-2018).

Vi betragter billeder som en vigtig del af linksamlingerne, som er med til at gøre dem mere spændende. Vi bestræber os på at kreditere fotograferne, og bringer for det meste Public Domain, medmindre vi har en aftale med fotografen.

Skulle der være fotografer, der finder deres billeder på sitet, som de ikke har givet tilladelse til – copyright kan være en vanskelig affaire – og gerne vil have dem fjernet, så kontakt os venligst, så fjerner vi det straks.

Se mere om Tidsskriftcentrets historie:

Adresse: Socialistisk Bibliotek, c/o Monsun, Nørrebrogade 5 C, 1. sal, 2200 København N. Url: Socialistisk Bibliotek socbib.dk

Kontakt os gerne Email: info@socbib.dk

Redaktionen

Uddannet bibliotekar i 1976, og arbejdet som bibliotekar og en længere årrække som bryggeriarbejder/truckfører på Tuborg. Bor i København. Kom med i Tidsskriftcentret i 1985. Politisk: VS 1969-1973, Internationale Socialister 1973-74, og fra 1979 igen VS, og aktuelt Enhedslisten. Favorit-bøger: Karl Marx’s Theory of Revolution af Hal Draper (link) + Mother Nature af Sarah Blaffer Hrdy (link). Favorit-film: Matewan (link) + Reds (link). Favorit-sites: Marxists Internet Archive + Marxistarkiv.seRS21 + Jacobin. Favorit-blogs: Louis Proyect + Michael Roberst BlogFavorit-tidsskrifter: Against the Current + International Socialism + International Socialist Review + New Politics.

Uddannet bibliotekar i 1975 og har efter ansættelser på bl.a. Kongelige Bibliotek og Alkohol-  og Narkotikarådet/Sundhedsstyrelsen, arbejdet i mange år som undervisningsbibliotekar på SOSU-skolen i Kbh. Bor på Nørrebro. Kom med i det alternative bibliotek Tidsskriftcentret i Dronningensgade på Christianshavn omkring EF-kampen i 1971, og blev mere eller mindre hængende siden. Politisk: har jeg fra 1967 og frem været med i VS, Internationale Socialister (I), Gruppe 5, VS + Faglig Fælles Liste, Enhedslisten, og aktuelt af Internationale Socialister (II). Hobby: Døde Socialister på Assistens Kirkegård – mangeårigt linksamling-projekt på Modkraft.dk. Favorit-bøger: Det Kommunistiske Manifest (links) (helt ærligt, læs den årligt!). Favorit-roman: Pelle Erobreren af Martin Andersen Nexø. Favorit-film: Jordens Salt (link). Favorit-musik: Mozart (link) og Bob Dylan (link). Facebook-profil: (link). Favorit-site: Marxisme Online (Marxisme.dk)

Sam-bas på RUC fra 1973-75. Uddannet som bibliotekar i 1980, og uddannet som Sosuhjælper i 2007. Har arbejdet som vikar i hjemmeplejen, og er nu pensioneret. Bor på Ydre Nørrebro, København. Kom med i Tidsskriftcentret i 1981. Politisk: Medlem af VS fra 1967-70. Mangeårig antiimperialist og aktiv i materielt støttearbejde med bevægelser i Afrika og Mellemøsten. Udgivelser: Imperialismen i 70’erne, 1980 (Bibliografi), Det alternative Danmark, 1983 (Vejviser, medredaktør, Artikel), Snylterstaten.dk (Website, link). Favorit-film: Slaget om Algier (link), Queimada/Burn (link). Favorit-bøger: Jernhælen af Jack London, 1908 (link), Løg af Harald Herdal, 1935 (link), Tilståelsen af Artur London, 1971 (link til svensk udg.). Favorit-musik p.t.: Hutlihut: Blues for Finn Ejnar (link/link), Mad River (link), Oh No Ono (link). Favorit-Teater: Baudelaire Cabaret: De helvedes blomster (Pt. ikke online)

NYESTE LINKS