Forord

 Bøger

 Film

 Baggrundsmateriale og leksikaartikler

 Tidslinje 1963-1991 : Fra KAK til Manifest-KA

2011blikingegadeMark.jpg
Foto: Mark Knudsen/Monsun


Nyheder

Kuhn_Blekingegadegruppen_3sprog_620-3.jpg

Gabriel Kuhn om Blekingegadegruppen

Nu er Gabriel Kuhns bog om Blekingegadegruppen kommet på 3 sprog, tysk, amerikansk og her fornylig i en svensk udgave.

Se mere under Bøger

Ungkommunisten
Nu ligger alle 3 årgange af Ungkommunisten 1968 – 1970 online på Snylterstaten.dk

Læs også introduktion til tidsskriftet: Grønne Djævle og Vilde Engle – historier fra 60’erne.

“Undersøgelseskommission vedrørende centrale myndigheders rolle i Blekingegade-sagen” blev nedsat i 2010 for at undersøge, om PET og Justitsministeriet havde et ansvar for at Blekingegadebanden ikke blev stoppet tidligere. Den 26. maj 2014 kom den endelige rapport, der frikender PET og Justitsministeriet.
Se mere under Baggrundsmateriale og leksikaartikler i afsnittet: “Undersøgelskommissionen vedr…”

Sitet Snylterstaten.dk er blevet redesignet.

Her der ligger en masse materiale, artikler, bøger, pjecer af og om KAK, KUF, MKA og TTA Der er kommet en ny engelsksproget sektion, og mere materiale kommer til. Ligesom Blekingegadegruppens svar til Peter Øvig Knudsens bøger om “Blekingegadebanden” også kan findes der.

snylter_2a_600.jpg


Forord

Efter udgivelsen af 1. bind af Peter Øvig Knudsens bog om Blekingegadesagen i 2007 – se under Bøger – har der været en fornyet debat om sagen – særligt i de borgerlige medier. Vi har samlet en række materialer til belysning af de involverede organisationers politiske og teoretiske udvikling i de 3 årtier, de opstod og udviklede sig i. Materialet omfatter bøger om sagen, baggrundsmateriale, organisationernes politisk/teoretiske udgivelser og en tidslinje, der skulle give et indtryk af organisationernes udvikling og især de mange befrielseskrige i Asien, Mellemøsten, Afrika og Sydamerika, som prægede perioden og organisationerne.

1. november 2007 udkom 2. bind af Peter Øvig Knudsens bog om Blekingegadebanden, og emnelisten er igen blevet opdateret.

4. november 2008 udkom en ny udgave af “Blekingegadebanden” samlet i et bind, og bl.a. udvidet med kildefortegnelse, register og ca. 90 s. dokumenter. Se afsnittet om Bøger.

Poul Mikael Allarp
Påbegyndt april 2007
Sidst opdateret 31. oktober 2014

Vietnam


Emneplacering: Danmark / Denmark

Placering: Modkraft.dk/Tidsskriftcentret – Emnelister

Kort URL: linkweb.dk/blekinge

Emneord: Appel-gruppen, blekingegadegruppen, blekingegade-gruppen, snylterstatsteori, kriminalitet, antiimperialisme, venstrefløj, PFLP, kommunistisk arbejdskreds,

Variantord: Blekinge-gade, blekinggruppen, blekingegruppen, komunistisk arbejdergruppe, kommunistisk arbejderkreds, blekingebanden, blekingbanden, blekingegaden, blekingegade-banden, blekingegadebanden, apelgruppen, anti-imperialisme

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.