18.8 C
Copenhagen
30. maj 2024
Forside Besættelsen 1940-45 – og modstanden En BOPA-gruppe med danske militær-hjelme og på lastvogn med den tidstypiske påmonterede gasgenerator ('gengas-kakkelovn') på ladet. Et sikkert tegn på tyske biler var, at de ikke havde 'kakkelovne',men var benzin-drevne. Foto: Ukendt. Licens: No known rights.

En BOPA-gruppe med danske militær-hjelme og på lastvogn med den tidstypiske påmonterede gasgenerator (‘gengas-kakkelovn’) på ladet. Et sikkert tegn på tyske biler var, at de ikke havde ‘kakkelovne’,men var benzin-drevne. Foto: Ukendt. Licens: No known rights.

Soldater fra Frikorps Danmark marcherer ud af KB-Hallen i forbindelse med DNSAP's forårsappel d. 26. april 1942. Photo: Nationalmuseet - National Museum of Denmark (CC BY-SA 2.0)

En BOPA-gruppe med danske militær-hjelme og på lastvogn med den tidstypiske påmonterede gasgenerator (‘gengas-kakkelovn’) på ladet. Et sikkert tegn på tyske biler var, at de ikke havde ‘kakkelovne’,men var benzin-drevne.(Se mere om brugen af af de træ-fyrede gasgeneratorer og om ‘sparehekse’, rationeringskort, kaffe-erstatning, m.m. i artiklen ‘Hverdag under besættelsen’ mitfanoe.dk. Scroll ned). Foto: Ukendt. Licens: No known rights. Kilde: Nationalmuseet, Danmark, Frihedsmuseets fotoarkiv.

Følg os på Facebook

1,429FansLike

Nyt fra Redaktionen

Mest sete den seneste uge

Mest sete

NYESTE LINKS