I det tidlige forår 2017 lukkede og slukkede Modkraft sin vigtige nyheds- og debatportal, der havde samlet en del af venstrefløjens nyhedsformidling og debat. Dermed forsvandt den platform, som Modkraft Biblioteket (tidligere Tidsskriftcentret **) havde opbygget der.

Store dele af Modkraft Bibliotekets samlinger lå stadig på det gamle Spip-cms, da det ikke lykkedes, dengang Modkraft skiftede platform, at få bibliotekets sider med over på den nye platform. Det gjorde det nogen gange lidt vanskeligt at promovere de efterhånden mange emne- og personlister, en omfattende tidslinje og endelig en lang række af indskannede tekster fra klassekampens historie.

Vi gamle bibliotekarer besluttede, at vi havde mod på et nyt stort projekt – en ny reinkarnation af det gamle Tidsskriftcentret, der til næste år kan fejre 50 år, og oprette et nyt site, der vil blive kaldt Socialistisk Bibliotek (socbib.dk).

Med hjælp fra medarbejdere på Monsun er det lykkedes at overføre over tusinde artikler fra de gamle platforme. Dem forsøger vi nu at tilpasse det nye system. Det er en stor opgave at tilrette urler mv., og der mangler stadig meget. Ligeledes er der også meget layout og design, som mangler.

Derfor har vi fortsat promoveret de lister, der ligger på de gamle platforme, bl.a. på Facebook. Desværre er der lukket for vedligholdelse af siderne der, og der vil i større omfang efterhånden være flere og flere døde links, ligesom der heller ikke har været tilføjet nye links.

Vi har valgt, i anledning af 100 året for den russiske revolution, at lukke op for at linke til det nye site, Socialistisk Bibliotek, trods dets mangler. Der er så meget nyt på listerne om revolutionen, som ikke er på de gamle platforme – så det ville være ærgerligt ikke at vise dem frem.

Dermed åbner vi også for et smugkik på resten af sitet. Vi skal gøre opmærksom på, at der stadig er mange af de andre lister, der ikke er afpudsede med nye urler, og må bede vore brugere have tålmodighed lidt endnu. Desuden er der en del funktioner, der ikke er implementeret endnu. Men det kommer, når vi åbner hele det nye site på nettet. Og vi skal nok blæse i trompeter og slå på tromme, NÅR det sker!

Kh Redaktionen

** se om ‘det gamle’ Tidsskriftcentret på Leksikon.org.
Se også: Om /About