Forord

På dansk (og norsk)

In English


På dansk (og norsk)

911truth.dk
“911truth.dk er et initiativ af den danske gren af en stadigt voksende græsrodsbevægelse.”
Se også:

11september.dk

911avisen.dk

Humanisme.dk

Rune Engelbreth Larsen: Konspirationsteorier: Sandheden om 9/11 og 11/9 (9. september, 2006)
“På femårsdagen for terrorangrebet mod USA den 11. september 2001 florerer konspirationsteorierne som aldrig før … på et tidspunkt må det være på tide at standse op og erkende en blindgyde og tage fat på noget andet. Fem år er lang tid at underprioritere andre og vigtigere opgaver …”

Information

Niels Henrik Vejen Jespersen: Harrit og ‘konspiranoiaen’ (21. maj 2007)
“Hvorfor tror så mange på tåbelige konspirationsteorier? Det seneste skud på stammen er myten om, at den amerikanske regering selv stod bag angrebet på World Trade Center og Pentagon 11. september 2001. De er parat til at tro, hvad som helst, der får den amerikanske præsident til at fremstå i et negativt lys.”

Niels Harrit: Det syvende tårn (31. marts 2007)
“Hvordan styrtede WTC7 sammen? Vi spørger ikke ‘hvorfor’. Det her er ikke konspirationsteori. Vi har ingen bevisbyrde. Der foreligger nogle observationer af den banaleste karakter, og vi vil gerne have en officiel forklaring, der er forenelig med elementær fysik og kemi ? og almindelig sund fornuft.”

Susanne Thorbek og Morten Thing: Det ny Pearl Harbor (3. december 2005)
“Alle store krige i 1900-tallet begyndte med en løgn. Hitler sendte tyske soldater udklædt som polske ind i Polen. Pearl Harbor var provokeret af Roosevelt, og Vietnam-krigen begyndte med en påstand om, at små vietnamesiske fartøjer angreb amerikanske destroyere. Det giver basis for foruroligende spørgsmål til 11. september.”

Ingeniøren

Thomas Lemke: Spekulationer fejet af bordet: Brand smadrede World Trade Centers tredje tårn (22. august 2008). Efterfulgt af en længere debat.
“En kleppert af en rapport på 1.000 sider afviser alle konspirationsteorierne om, hvorfor World Trade Centers tredje tårn kollapsede, selv om det ikke var ramt af fly. Brændende stumper fra de andre tårne satte gang i en uset voldsom ildebrand, der fik fundamentet til at smuldre, lyder konklusionen.”

Thomas Lemke: Hvad skete der egentlig den 11. september 2001? (8. september 2006)
“Det officielle USA har skinlagt efterforskningen af begivenhederne 11. september 2001, men for mange skeptikere er sagen langt fra opklaret. Hvor er det fly, der ramte Pentagon, og hvordan styrtede den mystiske bygning 7 sammen? Ingeniøren har set på nogle af de mest sejlivede konspirationsteorier.”

Christian Munch-Petersen: Højhus var et møghus (9. september 2006)
“Fire år efter terrorangrebet på World Trade Center 11. september 2001 foreligger den officielle amerikanske analyse af husets sammenstyrtning. Rapporten viser, at bygningen var meget dårligt sikret mod brand.”

Modkraft.dk

Konspirationsteoretiske vildfarelser og virkelige sammensværgelser. Af Lars Ploug (Kontradoxa, 23. april 2014)
“Er konspirationsteoretikere bare bims, eller kan man lære noget af dem?”

Demokrat vs idioti: Konspirationsteorier i danske medier. Af Ole Sandberg (Blog, 18. september 2010)
Blog om div. konspirationsteorier, med debat og links især om 9/11.

 

911facts.dk
Myter og sandhed om terrorangrebet 11. september 2001: “Umiddelbart efter angrebet opstod en græsrodsbevægelse, der har døbt sig selv Sandhedsbevægelsen eller The Truth Movement. Bevægelsen har i tidens løb rejst mange spekulative påstande og teorier … Der sættes også fokus på, hvilke metoder og mål den danske Sandhedsbevægelse har, og hvad konsekvenserne er af disse.”

Det nye Pearl Harbor: foruroligende spørgsmål om Bush administrationen og 11. september
Af David Ray Griffin (Progressive Publishing, 2005, 319 sider).
Se om anmeldelser og interviews:

The New Pearl Harbor (Wikipedia.org)

11. september: grænseløst bedrag? (Journalisten, nr. 14, 13. september 2006). Jesper Petersen interviewer David Ray Griffin.

Tanker om det utænkelige (Stop Terrorkrigen, 1. april, 2004). Nick Welsh interviewer David Ray Griffin.

Det nye Pearl Harbor. Af Morten Thing og Susanne Thorbek (Information.dk, 3. december 2006).

11. september – Som sendt fra himlen. Af Anton Nielsen (Arbejderen.dk, 27. september 2005)

Det Nye Pearl Harbor. Af Doris Kruckenberg (TFF, 6. september 2005)

September song: A review of “The New Pearl Harbor”. By
Marc Estrin (CounterPunch, May 25, 2004)

The New Pearl Harbor. By Chip Berlet (PublicEye.org, April 2004). “Griffin’s book reflects a relentless disregard of substantial evidence from multiple sources that contradict the claims he is making.”

The New Pearl Harbor: A debate on a new book that alleges the Bush administration was behind The 9/11 attacks. With David Ray Griffin og Chip Berlet (Democracy Now, May 26, 2004)

Nyhedsavisen

Tema: 9/11-skepsis (23. oktober 2007- )
“Nyhedsavisen har i en række artikler fortalt historierne om de mange teorier, der er kommet i kølvandet på begivenhederne den 11. september 2001.”

Samtiden

Emil Andre Røyrvik: Et globalt bedrag? 11. september i kritisk lys (nr.3, 2006; online på Internet Archive WayBackMachine)
“Fire fly kapres. Verdens desidert mest avanserte luftforsvar løfter ikke en finger. To fly krasjer i tvillingtårnene … Tre, ikke to, skyskrapere raser sammen. Pulveriserte. Utenom kontrollert nedrivning er det første gang i verdenshistorien at stålkonstruerte skyskrapere kollapser totalt. En ‘War on Terror’ uten ende lanseres. Er det hele et velregissert bedrag?”
Se kritik:

Erik Tunstad: Ekstreme synspunkter, ja (Forskning.no, 22.sep 2006)
“Hvorfor begynner stadig flere å så tvil om hva som skjedde den 11. september? I hvert fall ikke fordi det finnes saklig grunn til å trekke den såkalte offisielle versjonen i tvil.”

Jan S. Haugland: Bedrag eller selvbedrag? En tilbakevisning av 911-konspirasjonsteorier (Skepsis.no, 21.09.2006)
“Hvorfor er konspirasjonsteoretikere så ukritiske til egne teorier? Og hjelper det egentlig med høy utdannelse hvis man ikke behersker elementær kildekritikk? Jan Haugland kaster i denne artikkelen et kritisk blikk på antropologen Emil Røyrviks forsøk på å få alternative 911-teorier til å virke fornuftige.”

Skeptica.dk

Claus Larsen: Ole Retsbo: Konspiration? (21. august 2011). Anmeldelse af Ole Retsbos bog: Konspiration? Myter og facts om terrorangrebet d. 11. september 2001 (Forlaget Radius, 2011, 192 sider)
“For alle … med blot den mindste interesse og/eller tvivl om begivenhederne den dag er bogen et must.”

Claus Larsen: New World Order på Rådhuspladsen (13.9.2009)
“Den ubetinget mest populære myte i dag omhandler angrebet den 11. september, 2001. Bevægelsen bag konspirationsteorier kaldes for ‘Truth’-bevægelsen, og dens tilhængere for ‘Truthers’. Læs her om deres 8-års fejring af terror-angrebet den 11. september, 2001.”

Socialistisk Arbejderavis

Jesper Juul Mikkelsen og Jørn Andersen: Sandheden om 9-11 (nr. 288, 30. april 2009)
“Det vigtige spørgsmål er ikke hvordan de 2-3 højhuse faldt sammen, men derimod hvordan 11. september fik lov at blive et så stærkt symbol for de herskende klasser rundt om i verden.”

 

Stop Terrorkrigen

9-11 Materialesamling: Hvad skete 11. september 2001? (2005)
“Mere end 4 år efter 9-11 – 11. september 2001 – er der fortsat hundredvis af uafklarede spørgsmål, om hvad der egentlig skete – og stadig flere i USA og over hele verden mener, at den officielle forklaring – herunder den officielle kommissionsrapport – ikke fortæller sandheden om den skæbnesvangre dag.”

Paul Craig Roberts: 9/11, seks år efter (9. september 2007)
“Når romerne stod overfor foruroligende hændelser spurgte de sig selv: Cui bono? – hvem gavner det? Dette spørgsmål er mistænkeligt fraværende i den officielle undersøgelse.”

Crockett Grabbe and Lenny Charles: Videnskab under Bush: når politik tilsidesætter fysik (september 2007)
“Der er stadig flere beviser på, at der blev brugt sprængladninger i forbindelse med sammenstyrtningen af alle de tre bygninger, der kollapsede i World Trade Center i New York 11. september 2001 – for nøjagtig 6 år siden.”

TV2

Sune Jørgensen: Kritik af 9/11-rapport og konspirationsteorier: Simpel forklaring bag de to tårnes kollaps (11. september 2016)
“Kemiker Frank Greening mener, at flyene i tårnene er nøglen til mysteriet om kollapset, og at kollapset skyldtes en voldsom aluminiumseksplosion i tårnene.” Se dokumentaren: 9/11: Twin Towers: The Missing Evidence (November 2014, 44 min.; online at YouTube.com). Dansk udgave: Sagen genoptaget – mysteriet om 9/11 (TV2, september 2016).

Videnskab.dk

Svein Tønseth: Ny teori: Derfor styrtede World Trade Center sammen (11. september 2011)
“Norsk forsker mener, han har forklaringen på ‘uforklarlige’ eksplosionslyde i tvillingtårnene 11.september 2001 – lyde, der affødte mange konspirationsteorier. Den officielle forklaring holder ikke, mener forskeren.”

Thomas Hoffmann: 11. september – en konspirationsteori (11. september 2008). I bunden afsnit Dansk videnskab om bygning 7’s kollaps + Links.
“Hvad skete der egentlig i New York i 2001? Var amerikanske kræfter indblandet i angrebet? Tusindvis af skeptikere over hele verden er ikke i tvivl. Læs her hvorfor.”

Wikipedia, den frie encyklopædi

Konspirationsteorier om terrorangrebet den 11. september 2001
Leksikal artikel med mange links.

Se også

Lars Ploug: Konspirationsteoretiske vildfarelser og virkelige sammensværgelser (Modkraft.dk/Kontradoxa, 23. april 2014)
“Er konspirationsteoretikere bare bims, eller kan man lære noget af dem?”

Rune Eltard-Sørensen: Afdækning af Bilderberg-protester udløser nye konspirationsteorier (Modkraft.dk, 9. april 2014)
“Modkraft beskyldes for at være betalte lakajer for eliten, satanister og for at »fremprovokere ballade« efter afsløring af forbindelser mellem Scientology Kirken og danske konspirationsteoretikere.”

Rune Eltard-Sørensen: Konspirationsteoretikere har forbindelse til Scientology (Modkraft.dk, 8. april 2014)
“Aktive Scientologers Radioforening er central i udbredelsen af politiske konspirationsteorier i Danmark. Græsrodsaktivister, der forbereder gadeprotester mod Bilderberg-møde i Danmark, promoverer samtidig Scientology Kirkens budskab.”

EFTERLAD ET SVAR

Indtast din kommentar
Indtast dit navn her

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.